Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

mandag 17. mars 2008

Grandiosa VII. (In Norwegian).

[rediger] Ingredienser
Den nøyaktige oppskriften er hemmelig. Kjøttet på pizzaen er en blanding av storfekjøtt, vann, soyaprotein, krydre og konserveringsmiddel. [1] Etter 1997 ble det i en periode brukt gelatin som bindemiddel i kjøttblandingen.[2] [3]

Her står det jo, at 'kjøttet på pizzaen er en blanding av storfekjøtt, vann, soyaprotein, krydre og konserveringsmiddel.'. Men burde det ikke stått at 'Kjøttet på pizzaen er en blanding av storfekjøtt, vann, soyaprotein (kilde1) eller gelatin (kilde2), krydre og konserveringsmiddel'. Det strå jo senere i artikkelen, at det i en periode er brukt gelatin. Men det kommer vel fram i artikkelen, at det er fremdeles blir brukt gelatin ifølge en kilde. Jeg bare lurte på om det kanskje var greit å klargjøre litt om det, men jeg ser jo poenget ditt, at begge kildene er der, men jeg prøvde å gjøre det litt klarere, mens jeg dreiv å oppdaterte om en annen seksjon uansett. Med vennlig hilsen Johncons 17. mar 2008 kl. 11:36 (CET)

Hvis man går inn på stabburets hjemmesider og navigerer deg frem til ingrediensene til Pizza Grandiosa så vil du komme frem til oppskriften som benytter soyaprotein. Det er derfor trolig denne ingrediensen som benyttes, og det er original forskning å spekulere i hvorvidt annet brukes kun fordi det finnes en side blant deres nettsteder som sier motsatt, mest sannsynlig fordi siden aldri har blitt fjernet. --Eivind (d) 17. mar 2008 kl. 11:45 (CET)


Da er du på siden for storhusholdning. Så det er ikke en side for forbrukere. Forbrukerne er vel beregnet å finne den siden det står gelatin (basert på svin) på. Johncons 17. mar 2008 kl. 11:52 (CET)


Den siden som det står gelatin på ligger på forbrukerservice, næringstabeller. Mens hvis man ser på den finske grandiosa websiten, (www.grandiosa.fi), så står det soyaprotein. Kanskje vi kan nevne det da. At det står gelatin på den norske siden, og soyaprotein på den finske siden? Johncons 17. mar 2008 kl. 12:00 (CET)


Jeg har nå snakket med Stabburet og fått bekreftet at det er soyaprotein som benyttes, ikke gelatin. De ble gjort oppmerksomme på feilinformasjonen på nettet. De fremholder at det ikke er noe i pizzaen som inneholder eller er basert på gris. --Eivind (d) 17. mar 2008 kl. 12:03 (CET)


Hvis du leser den Dagbladet-artikkelen fra 90-tallet, så står det at fabrikk-direktøren, sier at de nettopp har byttet fra soyaprotein til gelatin. Så hvis de bruker soyaprotein igjen nå, så må de ha byttet minst to ganger (siden 97, først soyaprotein, så gelatin, så soyaprotein igjen nå). Det synes jeg er kanskje er litt underlig, at de bytter så ofte. Så jeg setter et lite spørsmålstegn, ved om grunnen til at de bytter så ofte. Men det er vel greit å bare holde seg til faktaene, og bare oppdatere artikkelen om det da kanskje, at de har byttet bindemiddelet, frem og tilbake, fra først soyaprotein, så gelatin (basert på svin), og så soyaprotein igjen, alt siden 97. Eller om vi skal vente til websiden er oppdatert? Med vennlig hilsen Johncons 17. mar 2008 kl. 12:20 (CET)


Det er ok slik det står nå. Det fremkommer hva som er dagens ingrediens (soyaprotein) og at det tidligere har blitt brukt gelatin. --Eivind (d) 17. mar 2008 kl. 12:25 (CET)


Ok, men bare av nysgjerringhetens interesser. Hvem var det du prata med der da. Jeg synes det virker litt rart at de driver å bytter bindemiddel hele tiden. For i den nevnte Dagbladet-artikkelen, som det står link til på Grandiosa-siden, så står det at de har byttet fra soyaprotein til gelatin, siden produsenten av soyaprotein, ikke kunne tilby garantert ikke genmodifisert soya, på lang sikt. Men nå bruker de soyaprotein igjen. Og de sier at det ikke er noe fra grisen i Grandiosaen, men dem har brukt det før. Jeg lurer litt på om de bare sier det som passer best å si til enhver anledning. Jeg vet ikke om det er greit å spørre om sånne ting, av nysgjerrighet, mens vi er inne på tema. Sorry hvis det ikke er det! Med vennlig hilsen Johncons 17. mar 2008 kl. 12:32 (CET)

http://no.wikipedia.org/wiki/Diskusjon:Pizza_Grandiosa


Grandiosa VI. (In Norwegian).

Post fra Veggavisen, om at Grandiosa ble solgt i Sverige i år 2000.






http://forum.tv2.no/forum/messageview.cfm?catid=64&threadid=38257&enterthread=y

Grandiosa V. (In Norwegian).

I år 2000, så gikk Procordia, som eies av Orkla, og som distribuerer Grandiosa i Sverige, ut med en pressemelding, hvor de redegjorde for opprinnelseslandene til kjøttet i produktene deres.

Hvorfor følte Procordia det nødvendig å gå ut med en slik pressemelding?

Gikk det noen rykter om at noe var blitt funnet i pizzaene fra Norge f.eks?

Jeg sier ikke at det var derfor.

Men det virker som om noe nok må ha vært galt.

At svenske næringmiddelmyndigheter må ha funnet noe galt i de originale Grandiosaene.

Ettersom jeg har hørt, av nordmenn som har bodd i Sverige, at disse ble solgt i Sverige før.

Og jeg husker også, fra da jeg jobbet på Rimi, at det stod inngrediens-oversikt på svensk, trykket på de norske Grandiosa-eskene.

Og da stod det at det var svin i Grandiosaen, hvis man leste den svenske innholds-oversikten.

Men ikke hvis man leste den norske, såvidt jeg husker.

Så jeg lurer på om de svenske næringsmyndighetene kan ha funnet noe i pizzaen.

Orkla sa at det skyldtes at det hadde gått over fra soyaprotein til gelatin fra svin, i pizzaene.

Men så, trakk orkla Grandiosa tilbake fra Sverige.

Døpte Big One, Pizza Originale osv., om til 'Grandiosa'. (Se Posten Grandiosa II).

Var det en dekkoperasjon?

Det kan nesten virke som om noe slikt kan ha skjedd, fordi de ville f.eks. skjule det egentlige kjøttinnholdet i de originale Grandiosaene.

Synes nå jeg det kan virke som i hvertfall.















http://www.procordiafood.com/

Grandiosa IV. (In Norwegian).

Den svenske Grandiosa websiten er stengt for ombygging (Se posten Grandiosa III), enda den har vært oppe siden 2004. (Ifølge Wayback Machine).

Og også på tross av at den svenske Grandiosa websiten, så ganske proff ut fra før. (Se posten Grandiosa II).

Hvorfor stenger de websiten mens de bygger om?

Er ikke det bortkastede penger, å stenge en website, som de nok må ha brukt mange penger på å designe?

Er det bare meg som lurer, eller er det noe lureri?

Prøver Orkla å skjule det faktumet at de originale Grandiosa-typene ikke selges i Sverige, selv om de selges i Finland, og Orkla har fullt utbygget distribusjonsapparat i begge landene?


Hva har de svenske næringsmiddelsmyndighetene funnet i de originale Grandiosa-typene?














http://web.archive.org/web/*/http://www.grandiosa.se

Grandiosa III. (In Norwegian).

Svensk Grandiosa website, 17.03.08:














http://www.grandiosa.se

Grandiosa II. (In Norwegian).

Svensk Grandiosa website, 21.10.07:

Grandiosa. (In Norwegian).

[rediger] Ingredienser
Den nøyaktige oppskriften er hemmelig. Kjøttet på pizzaen er en blanding av storfekjøtt, vann, soyaprotein, krydre og konserveringsmiddel. [1] Etter 1997 ble det i en periode brukt gelatin som bindemiddel i kjøttblandingen. (Noe vi kan se på Stabburets websider. På noen websider står det at pizzaen inneholder soyaprotein, og på andre websider står det at pizzaen inneholder gelatin fra svin, som bindemiddel.) [2] [3]


[rediger] Eksport av Grandiosa
Når det gjelder eksport av Grandiosa, så er det to andre land enn Norge, hvor Orkla har fullt utbygget salg, markedsførings og distribusjonsnett innen frossenpizza-segmentet.

Dette er Finland og Sverige.

I Finland så selges disse variantene av den originale Grandiosaen: Grandiosa Original, Grandiosa Original 2 pk., Grandiosa Hawaii, Grandiosa Kjøttdeig og Løk og Grandiosa Pepperoni.[4]

I Sverige selger de ingen varianter av den originale Grandiosaen.[5]

http://no.wikipedia.org/w/index.php?title=Pizza_Grandiosa&oldid=3487120

Det er det jeg alltid har sagt. (In Norwegian).



http://www.yeye.no/tester/article1549238.ece

Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter