Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

lørdag 25. juli 2009

Her er mer om slekta til farmora mi, Mogan-slekten, fra Rollag




Google Mail - Stine Mogan Olsen sent you a message on Facebook...










Google Mail


Erik Ribsskog
<eribsskog@gmail.com>




Stine Mogan Olsen sent you a message on Facebook...











Facebook
<notification+ay44a_96@facebookmail.com>



Sat, Jul 25, 2009 at 7:50 PM




Reply-To:
noreply <noreply@facebookmail.com>


To:
Erik Ribsskog <eribsskog@gmail.com>






Stine sent you a message.



--------------------

Re: Hei,



Hei hei, nå befinner jeg meg i Rollag. Har lånt mobilt bredbånd av pappa, men det kutter ut hele tiden, det blir visst så som så med internettilgangen da.



Hyggelig å høre at du synes jeg er god i rettskrivning. Det med grammatikk og språk har egentlig alltid vært min sterkeste side. Men slikt som mattekunnskaper og historie er det verre med, hehe.



Jeg har drevet og bladd litt i en bok i dag, det er en sånn bok om slektene som har bodd i bygda her. Men det var ikke så lett å finne ut så mye om Mogan-slekta, siden bestefaren til Ågot faktisk kom fra Flesberg, som er en kommune litt lenger sør. Da står det jo ikke noe om slekta lenger bakover enn det. Men samboeren til mamma har noe papirer for han har forsket litt på slekta til mamma, men han må finne dem hjemme. Vel, det jeg fant ut var:



Foreldrene til Ågot og min bestefar het altså Nils og Birgit. Men det er mulig at det ble skrevet Bergit. Hun het Tovsdatter til etternavn, og hennes biologiske foreldre het Jøran Gulliksdotter Gulleksrud (Jøran var et jentenavn før i tiden) og Tov Pedersen Toeiet, med Mogan i parentes, dette er vel fordi de kjøpte gården på Mogan etter hvert. Men det jeg ikke skjønner er at faren til Ågot egentlig het Nils T. Dalen, og det står Mogan i parentes på han også. Så det virker som om Nils og Birgit overtok Mogan-gården, sånn at Nils Dalen tok gårdsnavnet. Det var visst vanlig på den tiden.



Men hun Birgit, hun vokste visst opp hos fosterforeldre så jeg tror at disse jeg har nevnt her ikke er hennes biologiske foreldre, men hun arvet likevel gården. Det hele er veldig innviklet, så ta det med en klype salt.



Mamma vet hvor de to søstrene hadde systue i Drammen, hun skal vise meg det en gang for jeg skjønner ikke nøyaktig hvor hun mener.



De Zachariassen-folka som bodde nederst på Sand, var søstra til Ågot, hun het Ingeborg (eller Ingebjørg, vi er litt usikre) og var gift med en som het Thorleif. Jeg har litt kontakt med ett av barnebarna deres, hun er altså vår tremenning. Hun heter Live Bruserud og er fra Bekke, du kan jo kontakte henne på Facebook, kanskje hennes gren av slekta vet enda mer?



Skal lese mer i boka og se om jeg kommer med en oppdatering snart.



:)

--------------------



To reply to this message, follow the link below:

http://www.facebook.com/n/?inbox/readmessage.php&t=1119581463300&mid=d5511cG3f243760Gb21b19G0



___

This message was intended for eribsskog@gmail.com. Want to control which emails you receive from Facebook? Go to:

http://www.facebook.com/editaccount.php?notifications&md=bXNnO2Zyb209NTQwODg3NjA5O3Q9MTExOTU4MTQ2MzMwMDt0bz0xMDU5MzM4MDgw&mid=d5511cG3f243760Gb21b19G0

Facebook's offices are located at 1601 S. California Ave., Palo Alto, CA 94304.













PS.

Her er svaret jeg sendte:

rollag 1

rollag 2

Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter