Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

søndag 3. januar 2010

Det er tydelig at folk er opptatt av dette, om jeg er baron Adeler. Folk forrandrer til og med Wiki-sider, for å vinne diskusjoner om dette på bloggen

"- Nei, baroniet Rosendal, fikk restriksjoner, som sa at bare sønner kunne arve baron-tittelen, siden baroniet egentlig ikke var stort nok, og ikke egentlig hadde stort nok gods, til å være et 'vanlig' baroni."

Jeg viser til den oppdaterte Wikipedia-siden hvor den misvisende teksten er fjernet. Jeg tror nok du misforstår ordet "baroni" her, dette viser til et gods (Rosendal), ikke til en tittel. Wikipedia-siden er en beskrivelse av historien til dette godset, ikke hvem som hadde tittelen baron. Se artikkelen baron for en beskrivelse av arveprinsipper for tittelen.

"Kanskje jeg kan bestille adelsbrevet, hvis det ikke hjelper noe med testamentet, det var en god ide."

Ja, du kan sikkert få tak i adelsbrevet gjennom Riksarkivet. Da vil du se at det står noe slikt som etterkommere på sverdsiden skal ha denne tittelen. Du er jo hverken etterkommer eller på sverdsiden. Det står neppe noe om at alle som arver penger fra medlemmer av slekten Adeler også blir baroner.

"
Altså, du sier at Norge ville blitt en republikk, hvis Mette Marit sin niese arvet tronen."

Nei, jeg sier at Mette-Marits familie ikke har noen arverett til tronen og aldri ville arvet tronen. Jeg skrev hva som var sannsynlig dersom man tok utgangspunkt i det scenarioet du beskrev (at kongeslekten (huset Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg) var utdød).

"F.eks. i England, tror jeg det var, så har man vel måttet lete med lys og lykt, etter den nærmeste tronearving."

Det ville ikke vært noe problem å finne en tronarving i den meget store slekten Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg. Det er bare relevant hvem som er i familie med kongeslekten (Glücksburg), ikke med Mette-Marit som bare er inngiftet.

"Du kan ikke bevise at kongehuset ville blitt avskaffet, hvis Mette Marits niese var den eneste gjenlevende i kongeslekten, (pga. noe ulykke eller noe), kan du vel?"

Mette-Marits familie tilhører ikke kongeslekten. Nei, jeg kan ikke bevise noe, jeg forteller deg bare hva som er sannsynlig.
Ellers er det vel lite sannsynlig at et par hundre personer som bor spredt i Norge, Danmark, Sverige, Tyskland og evt. andre land og som har lite kontakt med hverandre til daglig skulle død på en gang i en ulykke.


http://johncons-mirror.blogspot.com/2009/12/johncons-nyttarstale-myndighetene-ma.html?showComment=1262491421168#comment-c3316883801271502122

PS.

Så jeg er tydeligvis litt sånn som en kjendis jeg nå, siden folk er så opptatt av det her baron Adeler-greiene.

Dessuten, så har England også hatt Tudor-slekt osv., på kongekronen.

Dessuten, så var dette med at Mette-Marits niese arvet tronen, et hypotetisk eksempel.

Det betyr noe sånt som, la oss si at alle i kongefamilien var døde, og ta det derfra, i et tenkt eksempel.

Men da blir det meningsløst å diskutere alle Oldenburg-familiens 200 medlemmer rundt omkring i Europa.

Så den diskusjonen ble litt søkt for meg, med endringer av Wikipedia-sider og feiltolkninger med vilje, virka det som for meg.

Så den diskusjonen er avsluttet nå, for min del, ihvertfall.

Så får vi se om jeg skal kontakte Rigsarkivet i Danmark igjen, og spørre om det er mulig å få kikke på det adelsbrevet.

Det hadde jo kanskje vært en mulighet.

Vi får se.

Mvh.

Erik Ribsskog

Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter