Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

fredag 5. mars 2010

Her er en oppdatering om jakten på min fadder Anna Holmsen, (eventuelt Anne Holmsen), på Romerike Blad sine sider på Origo









Dagny Ribsskog ble født i 1904 som datter av lører Johan Ribsskog og lærerinne Helga Dørumsgaard. Hun giftet seg med Bjarne Holmsen, født 27. august 1891. Han var sønn av Johan Andreas Holmsen og Anne Karine Ryen. Bjarne var etterkommer av Holm Hanssøn, altså en del av Holmsen-familien fra Egeberg i Enebakk.

Bjarne var gårdbruker og eier av Østby i Lørenskog. Jeg kjenner to barn etter Dagny og Bjarne: Ingrid Helga Holmsen (1939) og anne Holmsen (1943). Tar gjerne imot flere opplysninger om denne delen av Holmsen-slekten.

bjorngunnar.ganger@fd.dep.no



Du kan redigere eller slette kommentaren din i en halvtime til.



Exclamation_desat_24




Hei,


takk for svar!


Som man kan se i dåpsattesten min, så var den som førte kirkeboka i Svelvik, i 1970, litt unøyaktig, og skrev at det var faren min som var født Ribsskog, og ikke mora mi.


Så kanskje han skrev Anna Holmsen, istedet for Anne Holmsen også.


Det er mulig.


Jeg skal se om jeg kan finne denne Anne Holmsen, som da blir min mors kusine, og min morfar Johannes Ribsskog sin niese da.


Hun var da 27 år, da hun var min fadder, i 1970.


Men hun ble sikkert gift senere, så det er kanskje ikke så enkelt å finne henne.


Men jeg skal oppdatere eller sende e-post, hvis jeg finner ut mer.


Hvorfor forsker du selv på denne slekten, hvis det er lov å spørre?


En Holmsen var med å startet Enebakk Historielag, jeg skal se om jeg finner nøyaktig hvilken Holmsen det var.


Mitt slektstre ligger på denne linken: http://www.myheritage.no/site-family-tree-67419522/ribsskog


Hvor man kan se mer om min slekt og da også slekten til min morfar Johannes Ribsskog og oldeforeldre Helga Dørumsgaard og Johan Ribsskog.


Min morfar, Johannes Ribsskog, var altså nevø av den kjente dikter, redaktør og ordfører i Fet og Rælingen, Asbjørn Dørumsgaard, og fetter av den kjente komponisten, som flyttet til Italia, Arne Dørumsgaard.


(Jeg lurer litt på om disse kan være etter Noah, eller noe, siden jeg synes han Arne Dørumsgaard spiller litt på det, på bilder osv., og de har funnet et sted i Enebakk som kan ha vært der arken strandet).


Det står det mer om på sidene til Enebakk historielag:


Forskningsleder Andreas Holmsen, var med på å danne Enebakk Historielag, sammen med min morfars bror Øivin Ribsskog, blant annet:


http://www.enebakkhistorielag.no/historiskbakgrunn.html


Her er det funnet, som jeg lurer på om kan ha vært noe Noahs ark, eller noe, selv om jeg skjønner at det høres rart ut:


http://www.enebakkhistorielag.no/kulturminne_durud.htm


Får du lov å bruke Forsvarets e-post til det her da forresten? :)


Mvh.


Erik Ribsskog


PS.


Min morfar, Johannes Ribsskog, ble født i 1912 eller 1913 vel, og Dagny Ribsskog, som du nevner, det er altså min grandtante, så jeg nå, siden hennes foreldre er mine oldforeldre, etter det du skriver, så det var artig å vite.



Dagny Ribsskog Holmsen var senere lærerinne i Heimkunnskap, har jeg lest, blant annet her, fra Asak skole sine nettsider:


‘Den som ikke var minst begeistret, var lærer fru Dagny Ribsskog Holmsen, som fikk overta det fine skolekjøkken til framhaldsskolen som nyttet dette skolekjøkken i om lag 3 år.’.


http://www.skedsmo.kommune.no/Hovedtema/Barnehage-og-Skole/Skole/Grunnskoler/Asak-skole/Om-eksempelskolen/



PS 2.


Her er forresten et bilde av komponisten Arne Dørumsgaard, og Noah, hvor jeg synes dem ligner så fælt.


Men det er kanskje bare tilfeldig?


Hvem vet.


Her er mer om dette:




PS 3.


Du skriver at du kjenner Anne Holmsen, som da blir min mor, (som døde i 1999), Karen Ribsskog, sin kusine.


Tror du at du kunne hørt med henne, om det er hun som er min fadder?


På forhånd tusen takk isåfall!


Mvh.


Erik Ribsskog










http://meninger.romerike.no/-/bulletin/show/549652_anna-holmsen-fadder-fra-leirsund-skedsmo

Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter