Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

mandag 8. desember 2008

Dagbladet melder at det er bare 40% kjøtt i Grandiosa-kjøttet. (In Norwegian).



Og det viser seg at selv den flate «nasjonalretten» Grandiosa har noe å skjule hvis man bare leser ingredienslista godt nok.

Pizza Grandiosa

Ingredienser:
Hvetemel, Jarlsberg (21,4%), vann, pizzakjøtt (storfekjøtt (40,0%), vann, soyaprotein, stivelse (bl.a. hvete), salt, krydder, aroma, konserveringsmiddel (E 250)), tomatpure, paprika, gjær, vegetabilsk olje, salt, krydder, sukker.

Egges kommentarer:

- Jarlsberg er ikke den verste osten, iallfall. Men pizzakjøtt, hva er det? Det var en merkelig betegnelse. Jeg har aldri skjønt hva slags kjøtt som er på Grandiosa, det smaker noe rart. Hvis jeg hadde blindsmakt kjøttet som er på pizzaen, tror jeg ikke jeg ville klart å identifisere dyret.

- I pizzakjøttet inngår altså 40 prosent storfekjøtt, vann, soyaprotein og stivelse. Det høres nesten ut som rekonstruert kjøtt. Det er 40 prosent kjøtt i kjøttet, dét er interessant. Resten er «blåst opp» med vann, protein og stivelse.

- Konserveringsmiddel E 250 er natriumnitritt. Det er en typisk tendens: Der hvor folk kjenner navnet på et ugunstig tilsetningsstoff og forbinder det med noe, der bruker produsenten E-betegnelsen. Som med natriumnitritt og natriumglutamat — man skriver E 250 og E 621 i stedet.

- Men ellers er det motsatt, man prøver å unngå å få det til å se ut som det er mange E-stoffer ved å oppgi navnet på stoffet i stedet. Man skal dempe angsten og få det til å virke så «hyggelig» som mulig.

http://www.dagbladet.no/2008/12/08/magasinet/tilsetningsstoffer/mat/3902813/

PS.

Det er mye rart som kan tenkes brukt i mat.

Her er et klipp fra en film som heter Soylent Green:

Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter