Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

tirsdag 18. august 2009

Det her er visst den ordenen, som slekta til Christell er med i, Malteserordenen. Det kan kanskje forklare, at folk fra Malta, har lest på bloggen

Malteserordenen
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Sovrano Militare Ordine Ospedaliero di San Giovanni di Gerusalemme di Rodi e di Malta


Flagg Våpen
Motto: Tuitio Fidei et Obsequium Pauperum (Forsvar av troen og hjelp de lidende)
Offisielt språk Italiensk
Hovedkvarter Roma
Stormester Matthew Festing
Lovgivende forsamling Generalkapittelet
Medlemmer 11 000
Malteserordenen (Den suverene militære hospitallerordenen av Sankt Johannes av Jerusalem av Rhodos og av Malta, Sovrano Militare Ordine Ospedaliero di San Giovanni di Gerusalemme di Rodi e di Malta) er en geistlig ridderorden som idag fungerer som en veldedig organisasjon. Ordenen hevder suverenitet og har permanent observatørstatus i FN.
Innhold [skjul]
1 Historie
2 Regjering
3 Medlemmer
4 Internasjonal organisasjon
5 Eksterne lenker
Historie [rediger]

Se også Johannitterordenen.
Ordenen oppstod i Jerusalem under navnet Johanitterordenen som en av de tre store ridderordenene under korstogstiden; de to andre var Tempelridderordenen og Den tyske orden. Etter at ridderordenene ble presset ut av Palestina slo ordenen seg ned på Rhodos i 1309 og virket der til de ble drevet ut av den osmanske sultanen Suleimans hær i 1522. Etter Rhodos flakket ordenen rundt om i Europa før den fikk etablere seg ned på Malta i 1530 etter ordre fra paven og spanskekongen. Som leie for øya skulle ordenen gi kongen en Malteserfalk hvert år på allehelgensdag. Ordenen regjerte på Malta frem til den ble kastet ut av Napoleon i 1798.
Malteserordenen har idag hovedkvarter med ekstraterritoriell status i Roma.
Regjering [rediger]

Ordenens overhode er Stormesteren, som velges på livstid. Stormesteren biståes av Det suverene råd, som velges av Generalkapittelet, ordenens lovgivende forsamling. Generalkapittelet møtes hvert femte år; på hvert møte velges alle medlemmene av Det suverene råd. Rådet består av seks medlemmer og fire embedsmenn: Storkommandøren, Storkansellisten, Storhospitalleren og Forvalteren av hovedkassen. Storkommandøren er ordenens øverste religiøse embetsmann og fungerer som interimsfullmektig når Stormesterens embede er ledig. Storkansellisten har ansvar for administrasjonen av ordenen. Storhospitalleren koordinerer ordenens humanitære og veldedige virksomhet. Forvalteren av hovedkassen er ordenens finanssjef.
Ordenens finanser granskes av Revisornevnden, som består av en president og fire rådsmedlemmer, alle valgt av Generalkapittelet. Ordenens dømmende myndighet utøves av domstoler med dommere utnevnt av Stormesteren og Det suverene råd.
Medlemmer [rediger]

Ordenen tar i utgangspunktet bare opp adelige medlemmer, men har i nyere tid gjort visse unntak fra dette. Den har hatt noen få norske medlemmer, bl.a. den romerske greven Christopher de Paus. Et moderne norsk medlem er Janne Haaland Matlary, som ble utnevnt til Dame av ordenen. Andre europeiske medlemmer inkluderer keiser Otto I av Østerrike, Otto von Habsburg, Franz von Papen, Luigi Parrilli og Reinhard Gehlen, amerikanske medlemmer inkluderer Gerald Ford og Frank Sinatra.
Internasjonal organisasjon [rediger]

Malteserordenen er tilstedeværende i 54 land. Ordenen er organisert i seks storpriorier, fire underpriorier og 45 nasjonalforbund.
Eksterne lenker [rediger]

Offisielt nettsted
The Knights of Malta - Article from KM Magazine
Kategorier: Internasjonale organisasjoner | Katolske ordener | Permanente observatører i FN


http://no.wikipedia.org/wiki/Malteserordenen

PS.

Malteserordenen er visst de som driver Blackwater-vaktfirmaet, i Irak osv:

Malteserordenen - en farlig organisasjon?
Publisert 3 mai, 2009 - 09:05 av noamish-
ikonspiranoia
Hva har Heinrich Himmler, Nelson Mandela, Tony Blair, Augusto Pinochet og George Bush sr. til felles? Jo, alle er medlemmer av en "kristen" orden - Malteserordenen. Denne orden virker pyntelig og driver med sosialt hjelpearbeid, så hva er problemet?

Røttene ligger tilbake i korstogstiden, og det var en gruppe som tok seg av sårede riddere som skulle forsvare Jerusalem mot muslimene. De var altså først og fremst sykepleiere, men samtidig væpnet de seg i denne farlige situasjonen.

Gjennom senmiddelalderen flyttet ordenen seg til øyene Rhodos og så til Malta, der de få ridderne sto imot store hærer av tyrkiske muslimer. Til slutt gav muslimene opp, selv om de hadde hatt tidobbelt så mange soldater.

Hva er så problemet idag? Det spekuleres i om disse gjennom Vatikanet har stor makt over verdenspolitikken, bare les den lange listen over verdenskjente medlemmer http://aftermathnews.wordpress.com/2007/10/01/blackwater-knights-of-malta-in-iraq/

Ordenen har egne diplomatstatus og militære vaktstyrker, og kan lignes med Vatikanstaten. Men kanskje den militære innflytelsen er sterkere:

De fleste kjenner "vaktselskapet" Blackwater, som trolig har drept for fote i Irak uten å måtte stå til rette for det i særlig grad. Det spekuleres i om selskapet er styrt av ordenen, og lederen deres er tidl. Pentagons generalinspektør Joseph Edward Schmitz, nå Blackwaters operasjonssjef som er medlem både av Malteserordenen og Opus Dei (som pave Johannes Paul II var med i). Under hans ledelse i det amerikanske forsvarsdept. har de "svidd av" 2 billioner dollar under Irak-krigen!

Kanskje det ikke var for ingenting at jesuitter ikke var velkomne til Riket som Grunnloven slo fast i 1814! Jesuittene er kjent som pavens hemmelige politi, og senere etterretningsorganisasjoner er bygd opp rundt samme lesten. Tåkelegging, spionasje og bedrag er jo kjennetegn på slik virksomhet. Jesuittene har utnyttet en mengde skjulte ordener og losjer for å nå sine mål med å utbre den falske kristendom under pavens ledelse. Den katolske kirke er full av hedenske symboler og riter, som i dag kalles kristne bare fordi vi ikke vet bedre.

Men om det stemmer at de har stått bak de store krigene siste hundre år er vanskelig å bevise. Noen av disse er liberale (Ted Kennedy og Blair), mens mange andre er høyreorienterte. Det er derfor vanskelig å tro at slike motstridende syn skulle forenes i en felles sak. Men når det gjelder for eller imot f.eks. EU, så vet vi her hjemme at Høyre og Ap forenes. I politikk er det meste lov... Barack Obama er ifølge samme kilde 32. grads frimurer, slik også Truman og Roosvelt var...


http://blogg.sol.no/blogg/malteserordenen-en-farlig-organisasjon

PS 3.

Han Bjørn Humblen, som ble medlem i Malteserordenen, (sammen med Nadine Humblen, som sikkert er hans kone), i 1997, ifølge Aftenposten, det tror jeg er broren til Christell, eller halvbroren, må det vel være, at de har samme far.

Noe sånt.

Så sånn er nok det, selv om jeg ikke skal si det 100% sikkert, at det er broren.

Men jeg mener å huske at det var navnet.

Så sånn er det.

Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter