Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

lørdag 2. februar 2019

Min far, (eller om det var onkel Håkon), sa en gang til meg, at da jeg var liten, så hadde jeg en barnepike, som bodde, i dette huset. Noe sånt



PS.

Smia MC fantes ikke, på 70-tallet.

Og ikke Jensen Møbler heller.

Så det var både mer landlig og mer sivilisert der, (på Sand), på 70/80-tallet, (må man vel si).

(Noe sånt).

Det var bare den nokså lille tre-kiosken Simbo der, (med veranda/terrasse/'Narver-plass' og ei kioskdame som het Liv), på den tida.

(Der hvor Jensen Møbler/Hilding Anders nå er).

Og der Smia MC holder til.

Der hadde min farmor sine søstre Margit og Anne, en slags systue, (på 70-tallet).

(Og det stod tomt, på 80-tallet).

Pluss at vår slekt, (etter min farfar Øivind Olsen), hadde et eller to bygg, (Saga), mellom Jensen Møbler og Kjelleråsveien, (eller om Jensen Møbler har bygget på den tomten og).

(Og det stod et tomt bygg, (som var malt svart vel, eller om treverket hadde begynt å råtne), ovenfor 'Barnepike-huset', (på den andre siden av Snippen-veien).

Og på loftet, (som man måtte ha en stige for å komme opp til vel), i det tomme bygget, så hentet min far mange Donald-blader, (som var fra 1960 til 1965/1966), som muligens kan ha vært barnepiken, (og hennes søster), sine.

Dette, (at min far hentet Donald-bladene), var høsten 1979, (like etter at jeg flytta tilbake til Berger/Sand, fra min mor i Larvik).

Noe sånt).

Så sånn var det.

Bare noe jeg tenkte på.

Mvh.

Erik Ribsskog

PS 2.

Barnepike-huset, var malt grønt forresten, (en litt lysere grønnfarge, enn min farmor og farfars hus), på midten/slutten av 70-tallet.

(Mener jeg å huske).

Og vi kunne se huset, (fra riksveien/fylkesveien/Strømmveien), når vi gikk til butikken, (Oddmund Larsen sin kolonial, (eller om det het landhandel)).

Så det er mulig, at 'Barnepike-huset', ligger et hus nærmere butikken.

(Og et hus lenger vekk fra Smia MC).

Hm.

Så sånn er muligens det.

Bare noe jeg tenkte på.

Men men.

PS 3.

Det var visst noen Bullen-folk, som bodde der:


PS 4.

Eiendommen heter visst: 'Roksvold av Høien'.

Og det er vel det samme navnet, som min farfars verksted og min farmors hus hadde.

(De hadde eiendommene Roksvold I og Roksvold II.

Noe sånt).

Så hele den 'haugen', som Sand ligger på/ved, heter muligens Roksvold, da.

Hm.

(For hvis man kjører forbi Sand, (med den litt kjente butikken som Oddmund Larsen i sin tid eide).

Så kjører man først oppover, fra Høyen.

Og så kjører man nedover, like etter butikken.

For å si det sånn).

Så sånn er det.

Bare noe jeg tenkte på.

Men men.

PS 5.

Dette huset er visst hvitt, i våre dager:

Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter