Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

fredag 20. november 2020

Og enda enda enda enda enda enda enda enda enda enda enda enda enda enda enda enda mer om nettmobbing

Erik Ribsskog <eribsskog@gmail.com>

Klage/Fwd: Kjendisbbokklubbene er her

Erik Ribsskog <eribsskog@gmail.com> 20. november 2020 kl. 00:24

Til: juridisk <juridisk@datatilsynet.no>

Kopi: siss.vik@nrk.no, "Söderblom, Marit Annie" <Marit.Annie.Soderblom@domstol.no>, NRK Lisensavdelinga <NRKLisensavdelingen@nrk.no>, abuse@telia.com, elh@forbrukertilsynet.no, fmovpost <fmovpost@fylkesmannen.no>, NRK <info@nrk.no>, inger.lise.blyverket@forbrukerradet.no, post <post@finkn.no>, "Post (Medietilsynet)" <post@medietilsynet.no>, "post@sivilombudsmannen.no" <post@sivilombudsmannen.no>, "rana.tingrett" <rana.tingrett@domstol.no>

Hei,


dette er trakassering som følge av identitetstyveri, (virker det som).


(Jeg har ikke kontaktet disse).


Vennligst rydd opp!


Med hilsen


Erik Ribsskog


PS.


Jeg sender fortsatt om identitetstyveri til Datatilsynet, (siden at det ikke

virker helt klart, hvem andre jeg burde sende om dette til, synes

jeg).



---------- Forwarded message ---------

Fra: Siss Vik <siss.vik@nrk.no>

Date: tor. 29. okt. 2020 kl. 17:37

Subject: Kjendisbbokklubbene er her

To: <eribsskog+fleskeberg@gmail.com>



Vises ikke nyhetsbrevet riktig? Åpne i nettleser

NRK Bok Torsdag, 29. oktober 2020

Kjære leser

Påvirker Sophie Elise har nylig startet en bokklubben Litt Sophie.

Hun deler boktips på Instagram, og sender ut bøker til medlemmer av bokklubben sin. Når unntakstilstanden er over, vil hun også arrangere fysiske lesesirkler.


Fra USA kjenner vi allerede til  Oprah Winfrey's Book Club og Reese's Book Club. Når Solveig Kloppen også har startet Lesekorpset, kan vi konstatere at kjendisbokklubb-fenomenet er kommet til Norge.

 


 

I denne utgaven av Morgenbladets bokpodkast fra august kan du høre bokansvarlig Bernhard Ellefsen – til sin egen forundring –  være veldig positiv til Litt Sophie og andre kjendisbokklubber.


Sammen med kulturredaktør Ane Farsethås har Ellefsen en oversiktlig og interessant gjennomgang av Den norske Bokklubbens fremvekst og fall i Norge.


Bokklubbene har vært en av de mest betydningsfulle aktørene i norsk litteraturliv, og Ellefsen og Farsethås er uenige om det var sunt at Bokklubbene mistet sitt konkurransefortrinn på pris på nye bøker i 2005.


Hva med deg: Savner du  Bokklubbenes velmaktsdager, og hva kan kjendisbokklubber bidra med? 

 

Å skape seg selv

Og apropos Sophie Elise, så er hun aktuell med egen bok, som jeg ble nysgjerrig på etter at VG ga boka en femmer.


Og skulle jeg fulgt VGs tabloide overskrift, kunne jeg skrevet at jeg faktisk koste meg med kjønnsleppene til Sophie Elise.  :-D


Jeg hadde akkurat lagt fra meg en norsk samtidsroman etter 20 sider, for det skjedde ikke noe i den. Mens Sophie Elises nye bok derimot er lettlest, medrivende, og det står noe på spill i den.

 


 

I «Ting jeg har lært» tar Sophie Elise Isachsen oss tilbake til barndommen sin i Harstad.


Hun vil gjerne bli noe, men familien har dårlig råd, hun er ikke pen og kul nok (skriver hun) og så er det dette at en jente peker på henne der nede, og synes det er litt mye. Dette skal komme til å skape store komplekser, som boka handler relativt mye om.  


Men den unge Sophie Elise ser Glamourmodellene på TV,  og får en idé om hvordan hun kan skape seg selv til noe.


The rest is history. I 2015 blir hun kåret til Norges mektigste mediekvinne av Medier 24.


Det er noe med historien til Sophie Elise som minner meg om Dolly Parton. Countrystjerna kommer fra virkelig trange kår sør i USA. Som liten ser Dolly de lokale prostituerte i byen sin, og velger å modellere seg selv på deres stil. Artisten er blitt latterliggjort over utseendet, men har stått på, og i dag er Dolly Parton en av verdens mest kjente personer.


Om det er mye som skiller de to kvinnene, har de interessante  livsløp som personer som bruker klisjeer om kvinnelig seksualitet og fremtoning til å komme seg opp og skape sine egne businesser.


Utvilsomt har det også sine ulemper. Sophie Elise er både elsket og hatet. I boka reflekterer hun fortløpende og selvironisk over valgene sine, samtidig som hun fortsetter å kjøre steinhardt på greia si. 


Jeg synes boka kombinerer spørsmål om klasse, kropp, identitet, seksualitet og det hypermedierte samfunnet på en måte som utfordrer til å tenke nytt.

 

Finsk og velfortjent vinner

Så ble det ikke norsk litterær pris i årets Nordisk råds prisutdeling. (Gratulerer derimot til «Barn», som vant filmkategorien.)


Årets vinner, finske Monika Fagerholm, har vært nominert flere ganger og fortjener absolutt prisen! (Hun er for øvrig en veldig kul dame.)


«Vem dödade bambi?» begeistret kollega Marta Norheim, som har lest alle de nominerte, og så Fargerholm som en sannsynlig vinner. 

 


 

Selv synes jeg alle unge kvinner (og foreldre til jenter)  burde lese «Diva». Der har Fagerholm skapt en slags superjente som hovedperson, som smitter leseren med sin selvtillit.


Et gjennomgående tema i flere av Fagerholms romaner er hvordan en forbrytelse påvirker lokalsamfunnet. Det var tema da Bokprogrammet besøkte henne hjemme i Finland i 2011.  

 

Rykende fersk politisk krim

De som savner samfunnsengasjement i litteraturen bør lete i krimhylla.  Krimbøker handler ofte om ting som har gått galt i samfunnet, og om makt og misbruk av makt.


Kritiker Leif Ekle er en hund etter krim med politisk og samfunnskritisk tilsnitt, og han har levert en fet liste med anmeldelser av tre rykende ferske amerikanske krimbøker. 


Her finner du lista til Leif:  Kampen mot Trump – i bøkene

 


Don Winslow er blant Leifs favoritter. Han skriver om grensehandelen mellom USA og Mexico.

FOTO: ROBERT GALLAGER

 

Norsk fantasysuksess

En annen nord-norsk dame som nylig har imponert meg med sitt pågangsmot, er Siri Pettersen. 


Hun har mot alle odds skapt et kjempepopulært norsk fantasy-univers i serien Odinsbarn. I Drivkraft fortalte hun Vegard Larsen hvordan ingen trodde det var mulig, men hun sto på. Nå har hun flere Bokhandlerpriser på peishylla og har tegnet filmkontrakt. 


Første bind i en nye serie, «Jernulven», får en veldig god anmeldelse av Ola Hegdal i dag.


Siri Pettersen er en dame å følge med på, og inspirerende å høre på for alle som drømmer om å skrive bok!

 


Fantasydronninga Siri Pettersen hos Vegard Larsen

Om å stå på for drømmen sin, og om hva fantasy dypest sett handler om.

Hør det artige møtet her

 

En titt fremover

Neste onsdag skal jeg hvile ut etter valgvake, så da blir det ikke noe nyhetsbrev.

 

Takk for mange fine mailer, som jeg koser meg med og lærer av.


Jeg vil gjerne høre mer fra dere:  Hva har du lest nylig som har rørt deg? Hvilken bok synes du har vært oppskrytt? 


Svar på denne e-posten om det du er opptatt av innen bokverden og om hva du ønsker dette brevet skal gi deg.


Ciao!

 

Siss Vik

Kulturjournalist | @sissvik


Fikk du nyhetsbrevet videresendt? Meld deg på her!

NRK logo

Kontakt oss    Avmelding    Andre nyhetsbrev

Avmelding

 

Kulturredaktør: Marius Hoel

Nettsjef: Hildegunn Soldal

Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen

 

Følg oss på sosiale medier

 







This email was sent to eribsskog+fleskeberg@gmail.com

why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences

NRK · Bj. Bjørnsonsplass 1 · Oslo · Oslo, 03 0340 · Norway


Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter