Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

lørdag 27. februar 2021

Min morfar Johannes Ribsskog hadde verv for Romerikes Idrettskrets, rett etter krigen. (Fra Romerikes Blad 13. juli 1945)

verv for romerikes idrettskrets

https://www.nb.no/items/b21dd9355a156337f63141d1500c77d3?page=1&searchText=ribsskog~1

PS.

Som jeg har blogget om tidligere, så var det sånn, at jeg flytta fra min mor i Larvik, til min far på Berger, høsten 1979.

Og noen måneder seinere, så dro min mor innom, på besøk.

(Jeg var da borte hos min fars foreldre, (på Sand).

Hvor min far jobba, for vår slekts trevarefabrikk).

Og min mor 'befalte', at jeg ikke fikk lov til, å bare sitte inne, (hos min fars foreldre), og lese aviser/ukeblader, (og løse kryssord), etter skolen.

(Det var også sånn, at jeg hadde arbeidsoppgaver, for Strømm Trevare, (nemlig å pakke skruer, blant annet).

Men dette var ikke hver dag.

Dette var snakk om akkord-jobbing, (som min far kalte det).

Og jeg lagde også en vitseavis, (på Strømm Trevare sitt kontor, i min fars foreldre sitt hus), som het Vitseposten, (etter en ide av min Larvik-bestekamerat Frode Kølner).

Og jeg hadde også lengst skolevei, (ihvertfall av de som bodde i retningen Høyen, fra Berger skole).

Og jeg gikk også en del på ski, på et par jorder, som grenset til min fars foreldre sin eiendom.

Pluss at jeg spilte en del fotball, (og gikk på skøyter), sammen med en gjeng, som min yngre fetter Tommy var med i, borte på Bergeråsen, hvor min fars leilighet lå.

For å si det sånn.

Og min farmor, pleide også, å få meg til å sykle, til Svelvik Kroa, (som lå cirka seks kilometer unna), nå og da.

Muligens fordi at de var litt lei av meg.

Hva vet jeg.

Og det var også sånn, at jeg minst en gang sykla, til Berger postkontor, (som lå 2-3 kilometer i retningen bort fra Svelvik), for å kjøpe frimerke-årssett osv., (på den tida).

Husker jeg).

Jeg måtte begynne å spille fotball, (for Berger IL), befalte min mor.

Og min fars foreldre, turte muligens ikke, å si imot, min mor.

Hm.

Og det var jo sånn, at min morfar, var veldig engasjert, i idrettens sak.

Han var på radio, (etter krigen), og snakket om sine teorier, om en sunn sjel i et sunt legeme.

(Og han hadde også avisinnlegg/kronikker om dette.

For å si det sånn).

Og min morfar arrangerte også skikonkurranse, (for min lillesøster Pia og meg), hver dag, en påske, (var det vel muligens), når vi var på en hytte, (som en bekjent av min morfar eide), i Telemark, (på midten/slutten av 70-tallet).

Så det kan kanskje ha vært min morfar, som ba min mor, om å få meg, til å begynne å spille fotball, (på begynnelsen av 80-tallet), tenker jeg nå.

Hm.

Min morfar ga meg forresten en fotball, mens jeg bodde hos min mor, i Mellomhagen, på Østre Halsen/Gloppe, (hvor vi bodde fra våren 1976 til våren 1978).

Og det var den første fotballen jeg hadde, (husker jeg).

Jeg tuppa visst ballen, sa en lokal tenåringsgutt, som min mor ble kjent med, (på den lokale stranden Hvittensand).

(Og så lærte han tenåringsgutten meg, å bruke bredsida, (heter det vel), når man skulle sparke ballen.

Dette var i hagen vår, utafor den vertikaldelte tomannsboligen som min stefar Arne Thomassen eide, i Mellomhagen 15B, (var det vel).

Noe sånt).

Så sånn var det.

Bare noe jeg tenkte på.

Mvh.

Erik Ribsskog

Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter