Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

lørdag 6. mai 2023

Når jeg skriver om at min danskfødte mormor hadde pikenavnet Heegaard, så tror kanskje noen at det menes den 'delvis kulørte' Heegaard-slekten som nevnes i filmen om Peter von Scholten. Men såvidt jeg har klart å finne ut, så er det snakk om en helt annen Heegaard-slekt (som tidligere skrev navnet sitt Heegård)



https://slaegtsbibliotek.dk/911966.pdf

PS.

Her kan man se, at den 'delvis kulørte' Heegaard-slekten tidligere skrev navnet sitt Heegård (men så har de endret det til Heegaard, i den dansk/norske delen av Amerika (som seinere ble solgt til USA)):



https://www.geni.com/people/Jacob-Heeg%C3%A5rd/6000000017933773372

PS 2.

Min mormors Heegaard-slekt, har visst også skrevet navnet sitt på en annen måte.

Men de kalte seg visst Hedegaard først (og ikke Heegård).

(For å si det sånn).

Så man kanskje si at min mormors slekt er Hedegaard-Heegaard (eller 'skredder-Heegaard' (siden at slektens stamfar Christian Steffensen Heegaard  (min 5 x tipp-oldefar) var skredder) eller 'industri-Heegaard' (siden at min tipptippoldefar Anker Heegaard var en kjent industri-herre)).

Og den delvis kulørte slekten (som var bosatt i dansk Vest-India i Amerika) er Heegård-Heegaard (eller 'tehandler-Heegaard', siden at slektens stamfar Jens Heegård visst var tehandler (og lysestøper)).

(Noe sånt).

Så sånn er nok det.

Bare noe jeg tenkte på.

Mvh.

Erik Ribsskog

PS 3.

Her er mer om dette:



https://www.geni.com/people/Christian-Heegaard/6000000020719151649

PS 3.

Navnet Heegaard/Hedegaard/Heegård er forresten litt lignende, av Ødegård.

Det er ikke et stedsnavn.

Men det er liksom navnet, på en gårds-type.

Det er visst noe som heter: 'Hede'.

Og det er visst en slags landskaps-type (uten skog).

(Eller noe lignende).

Og det er muligens noe de har lenger sør i Europa.

Muligens det samme som britene kaller: 'Heath'.

(Noe sånt).

Så sånn er muligens det.

Bare noe jeg tenkte på.

Men men.

PS 4.

Her er mer om dette:



Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter