Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

onsdag 8. juli 2009

Bestemor Ingeborg vokste opp i et stort hus i Frederiksværk. (In Norwegian)

Her vokste bestemor Ingeborg opp da, mens faren hennes drev et stort jernstøperi i Frederiksværk da, på Sjælland:

bestemor ingerborg vokste opp

PS.

Her er mer om dette:

Palæet, Frederiksværk



Palæet hører med god grund til blandt de få fredede bygninger i Frederiksværk. Huset er opført omkring år 1800 og bygget i klassicistisk stil, der er karakteriseret ved både symmetri og regelmæssighed. Flere forhold peger i retning af, at arkitekten var Andreas Johannes Kirkerup (1749-1810). Han fik blandt andet i 1794 af Fideikommiset til opgave at ombygge Vinderød kirke og opføre generalmajor Classens gravkapel. Kirkerup var med andre ord engageret i byggeri på frederiksværkegnen i denne periode. Huset er bygget i klassicistisk stil og karakteriseret ved både symmetri og regelmæssighed.


Tschernings inspektørbolig
Efter J.F. Classens død i 1792, fik inspektøren ved Værket overdraget det fulde ansvar for den daglige drift. I 1794 blev Værket overdraget til Prins Carl af Hessen, efter Classens testamentariske ønske. Palæet blev opført som bolig for den fungerende inspektør, og bygningen er en både smuk og spatiøs. Vi må derfor formode, at kronen ønskede, at inspektøren ved det store militære etablissement skulle bo standsmæssigt. Den første, der kom til at bebo huset, var kaptajn ved artilleriet Eilert Peter Tscherning, som blevet udnævnt til inspektør i 1794. Han boede i Palæet sammen med sin familie. Her opvoksede også hans søn, den senere berømte krigsminister, Anton Friderich Tscherning. Tscherning fik sin afsked fra chefstillingen i 1830 og blev efterfulgt af Carl Gunder Dahlberg, en kun 30 år gammel premiereløjtnant. Dahlberg ledede Værket med fast hånd, indtil det blev endeligt afhændet i 1858.


Anker Heegaards domicil
I 1856 solgte staten metal- og jernstøberiet i Frederiksværk, og Palæet blev nogle år efter overtaget af isenkræmmer og jernstøber, Steffen Peter Anker Heegaard. I 1884 overtog sønnerne Louis og Mathias Heegaard ledelsen af virksomheden indtil deres død i henholdsvis 1910 og 1914. Herefter førtes virksomheden videre af Louis Heegaards hustru, Caroline sammen med kompagnonen, Bjørn Stephensen. Heegaardfamilien ejede huset frem til 1930, hvor ejendommen blev solgt til De Forenede Jernstøberier.



De Forenede Jernstøberier
I 1927 fusionerede Heegaards fabrikker med De Forenede Jernstøberier, som under dette firmanavn brugte Palæet til administration frem til DFJs første store krise i 1960erne. I 1963 afhændedes hus og grund til De Forenede Brugsforeninger. Palæet blev dog hurtigt efter købt af staten, der fra 1964 anvendte det som rets- og politibygning. Ved politireformen i 2007 blev huset rømmet og solgt. I dag ejes Palæet af Halsnæs Kommune.

http://www.flickr.com/photos/indmus/3384923242/

Her står det at Louis Heegaard, døde i 1910.

Men bestemor ble vel født, rundt 1915(?)

Så det må ha vært en Heegaard, som jeg har hoppet over her.

Hm.

Men det som skjedde, sa bestemor, på telefonen ifjor, var at hennes far, ikke var jovial, ovenfor en svoger, og de flyttet til Tyrol.

For der var det billig å bo, visstnok.

Det kan ha vært rundt 1930 da, da dette huset på bildet, ble solgt.

Men jeg får prøve å finne mer om dette.

Med vennlig hilsen

Erik Ribsskog

PS 2.

Jeg tror at familien til bestemor, må ha fått mange penger, for det huset.

Så at de måtte flytte til Tyrol, fordi de ikke hadde råd til å bo i Danmark, det hørtes litt rart ut.

Så her har nok faren til bestemor Ingeborg, blitt lurt, hans forfar Anker Heegaards fabrikk, endte på en svigersønns hender osv.

Så han ville ikke bo i Danmark lengre, og flyttet til Tyskland.

Til Tyrol.

Til Hitler-Tysklands Tyrol, var det kanskje på begynnelsen av 30-tallet(?)

Så har han fått sjansen til å ta hevn da.

Han ble agent for to store tyske firma, sa bestemor, på telefon ifjor.

Så flyttet de til en stor leilighet, i København, hvor en dame spilte på piano, mens de spiste måltidene.

Så sånn var det.

Så har de kanskje forgiftet han Didrik Gjedde Nyholm, som var på min bestemors mors side.

Og kanskje også han Anders Gjedde Nyholm, som var min mormors morfar.

Han første var han som skulle dømme, mellom Danmark og Norge, i Haag, om Grønland.

Og han andre var en dansk øverskommanderende general, som gikk av på begynnelsen av 30-tallet.

Og bestemor Ingeborg, har vist meg et leksikon, hvor det stod om generalen som overtok.

(Mener jeg det må ha vært.

Dette var en general som kom med det som het 'generalenes forslag', til militærbudsjett.

Jeg får prøve å finne ut mer om dette).

At han ikke var flink nok, til å mase på politikerne, i Danmark, for å demme opp mot Hitler-Tyskland.

Vi så jo hva som skjedde, i 1940, Hitler tok jo over Danmark, uten mye motstand.

Hadde det gått annerledes, hvis min tippoldefar, Anders Gjedde Nyholm, hadde fått vært øverstkommanderende general, i Danmark, lengre enn til rundt 1932?

Det kan man lure på.

Så dette burde undersøkes, om min mormors far var spion for Tyskland, og hva som foregikk.

Så sånn er nok det.

PS 3.

Bestemor Ingeborg, var nok forresten sin fars datter.

Jeg nevnte, på telefon, ifjor, bare såvidt, noe om hennes far.

Og da bare brøt hun ut, kraftfullt, 'min far!'.

Som om at jeg ikke engang var verdig, til å nevne, eller prate om, hennes far.

Noe sånt.

Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter