Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

torsdag 1. november 2007

cons
Heltidsansatt

Innlegg: 356
Ble medlem: 01/09/2007

Her er forresten fra Caplex:



link

Så det spørs om 'pizzakjøtt' er et gyldig ord, i følge ordbøkene i Norge.

Nå vet jeg ikke nøyaktig om ordene som står på ingrediens-deklarasjonen på emballasjen til matvarene, skal kun inneholde godkjente ord i følge ordbøkene, men det er det kanskje andre som vet?

Jeg husker forresten like etter at jeg hadde begynt som butikksjef på Rimi Nylænde, det var vel i 98 vel, hvis jeg husker riktig.

Så jeg ville gjerne bli kjent med butikken, det var første butikken jeg var butikksjef i, så jeg ville gjerne starte opp å rydde og ordne hele butikken, og få hele butikken opp til en bra standard da.

Selv om standarden var jo ikke så dårlig da, når jeg begynte der, men det var spesielt å ha sin egen butikk da.

Men nei da, da skulle distriksjefen og gamle butikksjefen dra meg med til butikksjef-seminar på Storefjell.

I tre dager.

Nå er jeg vant til å bo aleine og styre det meste selv, så å omgås med all verdens distriksjefer, regionsjefer, direktører, kollega butikksjefer osv. i tre dager, når jeg hadde bare vært butikksjef selv i noen få dager.

Ja, det var grenser for hvor artig man synes det var.

Selv om maten er veldig god der, på Storefjell høysfjellshotell, eller hva det heter, de er veldig gode på sjømat f.eks. sånn som ferske reker (eller det var vel kanskje tinte ja), og kreps og sånne ting da, og sånn mat liker jo jeg siden jeg har bodd ved fjorden og da husker jeg at jeg på Holmsbu en gang med fattern, når jeg var snørris, og besøkte onkla til fattern.

Alle onkla hans bodde i samme huset, eller i hvertfall tre eller fire av dem var det vel.

Dem hadde alltid kamferdrops, og han ene av dem, når det bare var to igjen, han sa at dem pleide ofte å spille fotball osv.

Men samma det.

Det kom en båt inn til brygga vel, litt nord for Holmsbu der da, og da hadde'n faktisk vært ute og fiska reker i Drammensfjorden da var det vel antagelig, selv om det kunne ha vært Oslofjorden også, for det er ikke så langt unna, og Oslofjorden deler seg i Drammensfjorden og Oslofjorden ved Rødtangen der.

Men nå tror jeg at jeg skriver meg litt bort her.

Hva var det jeg skulle skrive da.

Jo på Rimi seminar på Storefjell der da, så var det noen fra Protor og Gamble, noe sånt da.

Hva heter de som har Pringles igjen da.

Jeg må søke på det da.

Procter & Gamble, heter de ja.

Dem hadde sånn presentasjon av Pringles der da, i 98 vel, siden Pringles var ny i Norge.

Så alle butikksjefene fikk masse pakker pringles, og i tillegg så pringles overalt på bordene osv, så man kunne spise pringles til det tøyt ut av ørene på en, hvis man ville.

Sånn sa stefaren min til søstra mi, når jeg og søstra min var snørriser, at hvis hu spiste mer kaviar nå, så kom det til å tyte ut av øra på a.

Nå skreiv jeg meg bort igjen her.

Jo, poenget ja.

Det var at, på Pringles-pakka, fortalte hu dama fra Procter & Gamble oss.

På den pakka, så hadde Procter & Gamble tatt en 'spansk' en.

Dem hadde kalt pringles-en for 'potetgull', i ingrediens-oversikten på pakka da.

Så stod det noe sånt som 'potetgull med rømme og løk' f.eks., eller sour cream and onion var det mulig at det stod.

Det var i hvertfall en butikksjef som klagde på at han var lei av denna sure kremen, altså Pringles sour cream and onion da.

Så han var vel kanksje litt fyllesjuk, for mye av alkoholen der pleide å være gratis, man kunne få sånne bonger av distriksjefene da.

Selv om jeg ikke fikk noe bong av distriksjef Anne der i 2000 da, selv om jeg nettopp hadde avtalt med hu at jeg skulle bli ny butikksjef i hennes butikk på Kaldbakken da.

Men jeg var kanskje litt pussa allerede da ja, det var jeg nok.

Men jeg synes hu kunne vært litt grei alikevel, fordi det er jo greit å være på talefot hvis man skal begynne i ny butikk, med ny distriktsjef, så da tenkte jeg at jeg kunne jo spørre om hun hadde en bong da, for å prøve å være litt sosial og, siden jeg kjente jo ikke hu så bra fra før.

Jeg hadde jo egentlig nok penger antagelig, for det pleide jeg alltid å ha styring på, så det var egentlig ikke bare for å tigge en bong.

Men sånn er det, så det er tips, ikke spørr om bonger fra distriksjefer og sånt, på sånne seminarer og andre fester, det er bedre å bruke sine egne penger, så slipper man å tigge og smiske eller hva skal kalle det, og da kan det bli misforstått muligens.

Men samme det.

Nå tror jeg at jeg skreiv meg skikkelig bort her.

Jo poenget ja, når Procter & Gamble, egentlig ikke hadde lov å bruke ordet 'potetgull' på Pringles-pakkene. (Fordi det var vel et varemerke eiet av Maarud da muligens, som vel også eies av Orkla, på samme måte som Stabburet).

Men jeg tror ikke Maarud har klagd ennå, det stod i hvertfall potetgull på Pringles pakka sist jeg sjekket.

Men det er jo et par år siden jeg var i Norge sist nå, og enda lenger siden jeg Pringles i Norge vel.

Så det var jo litt mystisk, hvis ikke Maarud har klaget.

Men det er jo egentlig et annet tema.

Det ville fram til, er jo at det er regler, om hva man kan bruke av ord i ingrediens-beskrivelsen på emballasjen til matvarene.

Det viser jo dette Pringles eksempelet, selv om eksemplet kanskje kunne vært enda bedre, men det var det eneste jeg kom på.

Nå kom jeg på et eksempel til.

Det er f.eks. ikke lov å kalle en brus, for 'sitronbrus', man måtte kalle det Brus med sitronsmak.

Men er det lov å kalle kjøttblanding med 40% storfekjøtt, som det står, og en god del andre ingrediser, for pizzakjøtt, når ikke ordet 'pizzakjøtt', står i ordboka.

Det lurte jeg litt på.

Kanskje det skulle stått 'Blanding med storfekjøtt', eller noe sånt noe i stedet.

Det hadde vært interessant, hvis noen hadde vist mer om dette.

Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter