Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

torsdag 10. juli 2008

SV ber om nulltoleranse mot alkohol i parkene. Men hva med nulltoleranse mot idioti i politiet? (In Norwegian).

Anbefalt av 0

Onkel Politi sier mye rart. 10.07.08 15:27

(Svar til: Artikkel)

cons

Ikke registrert

Nå sier ikke jeg noe for eller imot, drikking i parkene.

Men jeg synes det politiet ble sitert på å si, i artikkelen, ærlig talt, hørtes helt idiotisk ut.

Onkel Politi, sier at hvis de skulle slå ned på drikking i parkene, så måtte de spanet på alle i parken, hele tiden, ellers ble det urettferdig.

Det er det dummeste jeg har hørt.

Hvordan gjør politiet det med fartskontroll da?

Da må de jo måle farten, på alle bilene, som er på veien, hele tiden da.

Hvis ikke blir det urettferdig, for de prosentene, som blir stoppet.

Hva er det med politiet da?

Det virker som at det sitter noen på opptakskontoret, til politiskolen, og bare lar idiotene komme inn.

Noe er det vel.

Med vennlig hilsen

Erik Ribsskog







Ber om nulltoleranse for alkohol i parken

Pølser fra engangsgrill og park-kos hører sommeren til. - Med en øl eller to til, mener mange av oslos beboere. Det vil Sagene SV nå sette en stopper for. FOTO: OLAV OLSEN

SV setter foten ned for parkølen.

MARI HAUGE ÅSLAND

Bodil Chr. Erichsen er leder for Sagene SV, og skriver sammen med Reza Rezaee, representant for SV i Sagene bydelsutvalg, en kommentar i dagens Aftenposten om drikking i parkene som et økende problem i hovedstaden.

Bodil Chr. Erichsen er leder for Sagene SV

Parkene er partysoner

- I og med at byrådet ikke tar opp denne problematikken, ser vi oss nødt til å gjøre det. Stadig flere barnefamilier velger å ikke oppsøke parkene i byen, fordi de domineres av unge voksne som drikker. Parkene skal være for alle. Noen av parkene er blitt rene partysoner, sier Erichsen.

Hun er bekymret for utviklingen, og mener å se mer alkoholbruk i parkene nå enn før.

- Folk drikker for mye, og i for mange timer i strekk. Det må vi begrense. Og det later til at flere drikker nå enn før. Det tror jeg har sammenheng med både økonomien, som har blitt bedre, at alkohol har blitt mye mer tilgjengelig enn før, dessuten er det trendy. Å drikke til alle døgnets tider framstår som verdensvant og sofistikert. .

- Vet ikke om forbudet

I tillegg synes hun at det virker som om dagens unge parkbrukere ikke en gang vet at det er forbudt å drikke alkohol i parkene.

Det fremgår nemlig svært klart av alkoholloven §8-9, som lyder:

Det er forbudt å drikke eller servere alkohol med mindre det foreligger bevilling til dette, og selv om dette skjer uten vederlag, på gate, torg, vei, i park eller på annen offentlig plass.

- Gruppene som oppsøker parkene har dessuten blitt mer ensartet de siste årene. Det er stadig færre eldre i parkene, som domineres av disse unge voksne med pene vinglass – og alt er jo veldig rolig i starten, men så sklir det ut etter et par timers tid. Det må vi begrense, og at politiet håndhever forbudet strengere, tror jeg er den beste løsningen, sier Erichsen.

- Ikke alvorlig problem

Men hovedstadens politi har et ganske annet syn på saken enn Sagene SV:

- Nei, drikking i parkene er ikke noe stort problem, byen sett under ett. Det kan være enkelte områder som stikker seg ut, men det er altså ikke noe stort eller alvorlig problem, sier Geir Tveit, politioverbetjent ved Grønland politistasjon.

Han forteller at politiet i Oslo ikke har nok ressurser til å stoppe alle som bruker alkohol på offentlig sted fra å gjøre det:

- Dersom vi skulle stoppet alle, og gjort det på en rettferdig måte, måtte vi hatt veldig mye ressurser - for da måtte vi jo sittet og spanet kontinuerlig på alle parkene, sånn at alle som faktisk drakk i parken fikk bot. Tenk om det satt 10 stykker i parken og drakk, men akkurat da vi kom, var det bare to som drakk, og så fikk kun de to bot - det ville vært urettferdig. Det sier seg selv at dette ville blitt fryktelig dyrt, og umulig å gjennomføre praktisk.

- Mer drikking for 25 år siden

Men Tveit blir alvorlig igjen, og understreker at politiet ikke tar lett på denne saken, og setter inn ressurser når det kreves. Hvis parkselskapene blir høylytte og varer ut i de sene timer, til sjenanse for naboer, griper de selvfølgelig inn. Det samme hvis folk har fått i seg for mye alkohol, slik at de sovner eller blir voldelige.

- Men når Erichsen sier at dette er et problem som er "stadig økende", da forstår jeg ikke hva hun mener, sier Tveit, og legger til:

- Jeg har vært politimann på Grønland siden 1981, og jeg skal love deg at det var mye mer drikking i parkene for 25 år siden enn det er i dag.

Store forskjeller fra by til by

Både i Stavanger og i Trondheim kjenner politiet godt igjen hovedstadens problemer med utstrakt bruk av alkohol i parkene. Situasjonen er omtrent den samme i de to store byene som i Oslo:

- Vi får ikke spesielt mange klager av denne typen. Noen er det jo, men det er helst fra strøk litt utenfor byen. Bråk og festing i parkene i sentrum er sjelden, sier leder for ordensavsnittet ved Bergen sentrum politistasjon, Øystein Frotaule.

- Bruk av alkohol i parker skjer daglig, og dette er noe som politiet i Stavanger følger med i. Dessverre har vi ikke mulighet til å prioritere dette, men vi prøver så godt vi kan, sier stasjonssjef ved Politihuset i Stavanger, Henry Ove Berg.

I Bergen og Tromsø kjenner de derimot ikke spesielt godt til problemet med alkohol i parkene:

- Vi bruker veldig mye ressurser på drikking på offentlig sted, men å holde en nulltoleranselinje er i praksis umulig, sier Jostein Moan, leder for den operative styrken ved politihuset i Trondheim.

- Nei, alkoholbruk i parkene er ikke noe problem her i Tromsø, forteller leder for ordensavsnittet ved politihuset i Tromsø, Øyvind Mork.

Les kronikken fra Erichsen og Razaee i dagens Aften!





http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article2532627.ece

PS.

Jeg så, når jeg leste igjennom det nå, at jeg leste litt feil, om hva politikonstabelen sa.

Men det både konstablen og journalisten viser, er at de ikke vet hva begrepet 'nulltoleranse', betyr.

De tror nulltoleranse, betyr, at det ikke skal være noe drikking i parken i det hele tatt.

Men det er ikke det det betyr.

Nulltoleranse, betyr, at politiet, ikke skal tolerere/akseptere, noe drikking i det hele tatt, som de kommer over/ser.

Hvis de ser noen som drikker vin eller øl i parken, så skal de tømme ut flaska.

Sånn som jeg husker at de gjorde, i Drammen, på Bragernes Torg, i 1990, da jeg bodde i Oslo, men tok en tur til Drammen, og var så vant til russetid osv., så jeg satt på Bragernes Torg, og drakk en øl.

Og da kom det plutselig to konstabler, og helte ut ølen min.

Jeg fikk helt sjokk, jeg så dem ikke, de kom bakfra, som det vel fortsatt heter.

Jeg var sammen med søstra mi, og venninna hennes, Cecilie Hyde, og vi bare satt på torget, og slappa av, og venta på bussen kanskje.

Så kom det en lokal politikonstabel, og tømte ølen min opp ned, foran trynet på meg.

Det var ikke så artig egentlig.

Men sånn er det.

Men det er i hvertfall det nulltoleranse betyr.

At når politiet i Drammen, så at jeg satt på torget, og drakk en øl, på offentlig sted, så må de tømme ut ølen da, som de gjorde.

Og det er dette SV mener, at hvis politiet, kjører forbi Sofienbergparken, f.eks. i Helgesens gate, eller hva de gatene heter igjen, og ser en som sitter og drikker øl da, så skal de gjøre som politiet i Drammen, i 1990, og helle ut ølen.

Det betyr ikke, at de skal sitte oppå taket, til kebabsjappa der, og spane med kikkert mot parken, og så løpe og arrestere alle som drikker.

Nei, det betyr at de skal hele ut ølen, for de som de kommer over.

De skal ikke ha noe toleranse, for drikking på offentlig sted, som de observerer.

Det er det nulltoleranse betyr.

Så politiet og Aftenposten, får kanskje kjøpe seg en ordbok da, eller finne seg en ny jobb.

Noe sånt.

Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter