Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

mandag 3. oktober 2016

Jeg sendte en e-post til IF Birkebeineren

Erik Ribsskog

Nabo-varsel

Erik Ribsskog Mon, Oct 3, 2016 at 11:45 PM

To: ski@ibk.no
Cc: nif-post@idrettsforbundet.no, "postmottak@svelvik.kommune.no" , statsarkivet.kongsberg@arkivverket.no, "drammen.tingrett"

Hei,
jeg fant ikke noen annen, generell e-post-adresse, til Birkebeineren, så jeg tenkte at jeg kunne prøve ski-e-post-adressen deres, (som jeg fant, på nettet).
Det gjelder Birkebeiner-hytta, på Sand, (i Svelvik).
(Som lå ikke så langt unna kiosken Simbo, (hvor jeg husker, at det hang, noen gutter, som vel antagelig var i Krokstadelva-folk, på 70-tallet).
Og min farfar Øivind Olsen og en Phillip Eastwood, de leide av Bøhmer, (som Birkebeiner-hytta-tomten, også var leid av).
Birkebeiner-hytta, var feste nummer 14.
Og min farfar og Eastwood sin tomt, var feste nummer 13, (for gårdnummer 3 og bruksnummer 1, i Svelvik kommune).
Og dette festet, (nummer 13), ble sletta, på 50-tallet.
Men jeg lurer på, om dette kan ha vært 'Saga', (som min farmor Ågot kalte det), som lå, der Jensen Møbler begynte å bygge, rundt midten av 80-tallet.
For min farfar hadde også Roksvoll I og II, (tidligere del av Søndre Høyen gård, som Simbo og Birkebeinerhytta, blant annet).
Og min farmor så på denne Saga, som vår, (vil jeg si)
Og det gjaldt også Jordet til Lersbryggen/Bråtan, (vil jeg si).
Og jeg fikk også lov til, å gå på ski, på jordet til Søndre Høien-bøndene, (av min farmor), husker jeg.
Og min far kjørte en gang min onkel Runar sin Gelendevagen, opp bakken, til Birkebeinerhytta, om vinteren.
Men bilen sklei baklengs ned, som en slede, (dette var vel vinteren 1980, vil jeg tippe på).
Og det jeg lurte på, var om dere, (som tidliger hadde, denne Birkebeiner-hytta), husker noe, om denne Saga-tomten, (som Phillip Eastwood var med på, å leie).
For Frank Eastwood, visste ikke noe om dette.
Og min farfar lever ikke lenger, og min far har jeg lite kontakt med.
Men jeg var i geværkompaniet, på Terningmoen, under førstegangstjenesten.
Og har fortsatt et Birkebeiner-merke, (i rødt og hvitt), til å ha på skulderen, (for IR5-folk), hos City Self-storage, (i Oslo), som ikke lar meg få tingene mine tilbake, etter ti år i England.
Min søster Pia, har også bodd hos min mor Karen, på Stenseth Terrasse, (ikke så langt der dere holder til, i Krokstadelva), et par år, på 80-tallet, (av en eller annen grunn).
Håper at dere har muligent til å svare på dette, (for jeg driver med industrihistorie-forskning, for å liksom diferensiere oss Olsen-folka litt fra Jebsen osv., som min farfar jobba med, før han starta Strømm Trevare, på Sand, på 60-tallet).
Husker også, at jeg leste, (nå ganske nylig, hos Nasjonalbiblioteket), at noen Bayer Leverkusen-spillere, skulle bo, på Sand/Krok, på midten av 80-tallet.
De bodde vel i hytta deres da?
Hva var det som var foregikk da, tro.
Siden at sånne topp-fotball-spillere, skulle bo der?
Hm.
Bare noe jeg tenkte på.
På forhånd takk for eventuelt svar!
Mvh.
Erik Ribsskog

Bloggarkiv