Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

mandag 23. mars 2020

Min farfar Øivind, klagde på min morfar Johannes, (høsten 1979, like etter at jeg hadde flytta, fra min mor til min far), husker jeg. Øivind mente, (da jeg spurte, hva han syntes om Johannes), at Johannes for eksempel, kunne finne på, (som politiker/embedsmann i Hurum), å stemme mot, noe han selv hadde foreslått. Og det var kanskje denne saken, som min farfar mente. (Fra DT/BB 15. mai 1968)


https://www.nb.no/items/f25112e7b385b2a4fdd82c8080d7824d?page=7&searchText="ribsskog"

PS.

Grunnen til at jeg lurte på, hva min farfar mente, om min morfar.

Det var vel fordi at jeg, noen uker, før jeg flytta, til min far.

Hadde blitt 'innkalt', på et nesten formelt møte, hos min morfar, (i Blombakken), i Nevlunghavn.

Og i forkant av dette, så hadde min Larvik/Rønningen-kamerat Frode Kølner og jeg, lekt avis, (hjemme hos Frode og de, i Trygves gate).

(Vi pleide vanligvis å leke butikk, (uten at det tok av noe særlig), når vi var hos Frode, (ellers så bytta vi frimerker, eller snakka med faren til Frode).

Noe sånt).

Og min morfar klagde på avisa vår, (dette var Frode sin vits), for det stod noe om at: 'Brukte underbukser med gule fartsstriper selges billig', (eller noe lignende).

(Dette var en avis, som jeg mer eller mindre tilfeldig, hadde i lomma.

Da jeg dro til min morfar, (jeg måtte ta bussen aleine, fra Larvik til Nevlunghavn).

Og så lurte jeg vel litt, på den vitsen, til Frode Kølner, da.

Og derfor viste jeg min morfar, den nevnte avisa.

Uten å si hvem som hadde skrevet vitsen).

Og da mente min morfar, at det var usømmelig, (eller noe lignende), å skrive vitser, om underbukser.

Og da prøvde jeg, (i ukene etter), å bestemme meg for, om det var min morfar, eller Frode Kølner, som hadde rett.

(Var underbukse-humor greit eller ikke.

For å si det sånn).

Og min farfar kjente ikke Frode Kølner.

Men min farfar og de, (egentlig onkel Håkon i min fars foreldre sitt hus, i en Strømm Trevareindustri-pause), fortalte, at min mors yngre søster Ellen, hadde brukt mye narkotika, i Oslo, på 60-tallet, (da hu gikk på forsøksgym).

Så jeg regna med, at min fars slektninger, også kjente min morfar.

Så derfor spurte jeg min farfar, (noen dager seinere), om hva han mente, om min morfar.

For å prøve å skjønne hvem jeg burde høre på, av min morfar og Frode Kølner, når det gjaldt underbukse-humor.

(For å si det sånn).

Så sånn var det.

Bare noe jeg tenkte på.

Mvh.

Erik Ribsskog

Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter