Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

lørdag 13. juni 2020

Enda mer om nettmobbing

Erik Ribsskog
Klage/Fwd: Nytt fra De nasjonale forskningsetiske komiteene - jubileum
Erik Ribsskog 13. juni 2020 kl. 18:59
Til: juridisk
Kopi: info@etikkom.no, inger.lise.blyverket@forbrukerradet.no, elh@forbrukertilsynet.no
Hei,

dette er trakassering som følge av identitetstyveri, (virker det som).

(Jeg har ikke kontaktet disse).

Vennligst rydd opp!

Med hilsen

Erik Ribsskog

PS.

Jeg sender fortsatt om identitetstyveri til Datatilsynet, (siden at det ikke
virker helt klart, hvem andre jeg burde sende om dette til, synes
jeg).


---------- Forwarded message ---------
Fra: De nasjonale forskningsetiske komiteene
Date: fre. 5. jun. 2020 kl. 13:41
Subject: Nytt fra De nasjonale forskningsetiske komiteene - jubileum
To: eribsskog@gmail.com


Les på nett
Facebook icon
Liker
Twitter icon
Tweet
Forward icon
Videresend
Nytt fra De nasjonale forskningsetiske komiteene
Kjære mottaker av nyhetsbrev.


Takk for at du følger oss. Dette året har De nasjonale forskningsetiske komiteene jubileum. Det er 30 år siden vi fikk tre forskningsetiske komiteer i Norge, en for medisin og helsefag, en for naturvitenskap og teknologi og en for samfunnsvitenskap og humaniora. Med tiden er systemet utvidet ytterligere, med et eget nasjonalt organ for gransking av uredelighet i forskning og et organ som vurderer etiske sider ved forskning på menneskelige levninger. Systemet vårt er fortsatt unikt globalt, men stadig flere land innser nytten av å ha forskningsetiske komiteer for de ulike fagområdene. Vi bidrar med våre erfaringer i nordiske, europeiske og globale nettverk.

Jubileet vil bli feiret med en rekke arrangementer 12.-16. oktober, de fleste digitale. Vi ønsker å gi forskere, studenter og andre interesserte et innblikk i hva som har skjedd med forskningsetikken på 30 år og hvor vi er på vei. Hva er etikerens rolle i forskningsetiske komiteer? Hvordan kan vi bruke stordata eller genetiske undersøkelser på en forsvarlig måte? Og hvordan håndtere krav om tilbakeføring av menneskelige levninger fra samlinger?

Følg med på våre nyhetsbrev og nettsider fremover for mer informasjon. Allerede 18. juni arrangerer dessuten Nasjonalt utvalg for gransking av uredelighet i forskning et seminar for de som sitter i redelighetsutvalg ved institusjonene (mer om det under). 

I tillegg har vi en rekke nye ressurser på trappene. En fornyet versjon av Magasinet Forskningsetikk er allerede lansert. Bladet utgis av De nasjonale forskningsetiske komiteene, men er redaksjonelt uavhengig. Abonnement er gratis, både på papir og digitalt. I år skal vi også lansere nye nettsider med enklere navigasjon for brukerne.

Men vi ønsker å gi dere mer enn dette. Vi vet det er forskningsetiske temaer som går igjen og som institusjoner, forskere og andre kan trenge innspill til. Det kan være opplæring i deler av helseforskningsloven, materiale som kan bidra til diskusjon om medforfatterskap eller informert samtykke, eller noe helt annet. Hvilke forskningsetiske temaer ønsker du at vi skal gi deg i jubileumsåret? Alle innspill mottas med takk og kan sendes ingrid.torp@etikkom.no. Vi oppdaterer dere om tips som har kommet i neste nyhetsbrev, og følger opp de mest aktuelle temaene, kanskje via en ny artikkel, et åpent møte eller en workshop.

Ta gjerne en sveip innom nettsidene våre for inspirasjon. Der publiseres blant annet alle uttalelser og vedtak fra komiteene, du finner fagartikler og andre opplæringsressurser.

God lesing!

Hilsen Ingrid Torp, kommunikasjonsrådgiver



Nasjonalt seminar for behandling av uredelighetssaker

snakkebobler
Nasjonalt utvalg for gransking av uredelighet i forskning (Granskingsutvalget) arrangerer for andre gang et nasjonalt seminar om behandling av uredelighetssaker.

Utvalgets leder Ragna Aarli (UiB) oppsummerer tre års erfaringer med ny forskningsetikklov. Deretter legges det opp til gruppediskusjoner med caseoppgaver.

Arrangementet avholdes som et zoom-webinar, og er primært rettet mot medlemmer av redelighetsutvalg og de som jobber med uredelighetssaker på forskningsinstitusjonene.

For mer informasjon og påmelding, se våre nettsider.

Spennende lederstilling ledig: Sekretariatsleder i Den nasjonale forskningsetiske komité for naturvitenskap og teknologi


NENTs tidligere sekretariatsleder har tatt over direktørstolen i komiteene, så nå søker vi hennes etterfølger. Har du interesse for forskningsetikk og ønske om å jobbe med forvaltning på dette feltet, da kan dette være drømmejobben.

Arbeidsoppgavene som ligger til stillingen er blant annet:

Være sekretær for og koordinere arbeidet i komiteen, herunder å tilrettelegge for velbegrunnede vedtak og uttalelser
Utarbeide og bidra til faglig gode retningslinjer og ressurser
Tilby profesjonell rådgiving og veiledning til forskere og forskningsinstitusjoner
Ha kontakt med relevante institusjoner og miljøer nasjonalt og internasjonalt

De siste årene har NENT blant annet utarbeidet en betenkning om kunstig intelligens, komiteen har gitt ut retningslinjer for forskning med dyr og den er nå i gang med revisjon av fagområdets overordnete nasjonale retningslinjer.

Vil du være med å sette standarden for forskningen i Norge og internasjonalt fremover? Les mer om stillingen og søk her.

Om våre arrangementer fremover

Møter i regi av De nasjonale forskningsetiske komiteene vil flyttes eller avvikles digitalt, i første omgang frem til sommeren. Følg med på våre nettsider for mer informasjon: www.etikkom.no


Du mottar denne e-posten etter å ha registrert deg på vår nettside

Meld meg av listen

De nasjonale forskningsetiske komiteene
Kongens gate 14
0153 Oslo
www.etikkom.no

Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter