Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

torsdag 25. oktober 2007

cons
Heltidsansatt

Innlegg: 329
Ble medlem: 01/09/2007

Originally posted by: Spaceisdeep


Dette er sakset fra en artikkel fra 2000:

"Kapittel 3 viser prisforskjellene mellom Norge og Sverige og prisspredning. Prisene på de enkelte produkter viser store variasjoner. Jevnt over er prisvariasjonene større i Sverige enn i Norge. For vårt vareutvalg var prisene stort sett lavere i Sverige enn i Norge. For enkelte produkter var forskjellene svært store. Dette var som forventet ettersom de fleste varene vi hadde valgt ut var typiske lokkevarer. To produkter var dyrere i Sverige enn i Norge, det var Pizza Grandiosa og Brunost G35 fra Tine."



LinkSifo



Ja det er jeg helt enig med deg i at hørtes snodig ut.

Hvofor bruker de Pizza Grandiosa som lokkevare i Norge, og skrur opp prisen i Sverige?

Hvis Orkla ville hatt inn Grandiosaen på markedet i Sverige, så burde de vel justere prisen etter svensk prisnivå, og i hvertfall ikke dyrere enn i Norge.

De selger jo Big One i Sverige så, og det regner jeg med er til svenske priser,
siden den ikke nevnes i statestikken din.

At brunost er dyrere i Sverige, det finner jeg naturlig, siden det er en tradisjonell norsk spesialitet.

Det blir det samme som at parmaskinke er billigst i Parma da.

At Ouzo er billigst i hellas.

At Bordeaux vin er billigst i Frankrike.

Og at Fox glacier mints er mye billigere i England enn isbre-mint er i Norge (jeg fanti ikke på noe bedre eksempel fra England i farta).

Brunost er jo en tradisjonell norsk spesialitet.

Altså, den selger mye i Norge, men er et nisjeprodukt i Sverige.

Når det er et nisjeprodukt, så kan man ta bedre betalt, for da selger de ikke så mye, de er hyllevarmere så og si, så da må man ta bedre betalt, siden de jo tar opp plassen som andre varer kunne hatt, som selger mer.

Så det må vel sies å være logisk.

Men pizza er jo et italiensk produkt.

Så at en versjon av en italiensk pizzarett, skal være Norges mest populære middag, og samtidig Sveriges minst populære middag, det høres litt snodig og merkverdig ut for meg.

Så ville jeg tro at det var en eller annen spesifiserbar grunn til dette.

Og det ville vel vært rart, i seg selv, om det var en sånn grunn.

Hva kunne det være?

Det må være noe med innholdet i den italienske retten da?

At det er noen ugler i mosen ute å går i forbindelse med det?

Forstå det den som kan.

Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter