Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

torsdag 11. oktober 2007

Tittel på tema: 00Moderate muslimer i Vesten bør godta Muhammed-tegninger
Tema-Sammendrag: Vi tar opp alle problemstillinger i det norske samfunnet på en åpen og demokratisk måte, og moderate muslimer som er bos
Skrevet: 04/10/2007 23:25
Linjær : Trådet : Enkel : Grenet

<< 1 2 3 4 Forrige Neste Siste uleste
Trådverktøy
Hurtigsvar
Bli varslet på dette temaet
Send temaet på e-post
Legg temate til i favoritter
Skriv ut dette temaet.

10/10/2007 18:33

cons
Vikar

Innlegg: 125
Ble medlem: 01/09/2007

Originally posted by: thorsteinar

Originally posted by: cons

Det jeg lurte på var om definisjonen 'Cartoons', var riktig, fordi ettersom jeg skjønte i hvertfall fra danske nettaviser osv., så var det jo illustrasjonsbilder, til en bok i relgion(?), vel som det var snakk om?

De karikaturene som stod på trykk i Jyllands-Posten skulle ikke brukes til noen bok. Utgangspunktet for saken var at en barnebokforfatter skulle ha en tegning av muhammed til en bok han holdt på med, og hadde vanskeligheter med å finne en tegner som ville ta på seg jobben fordi tegnerne var redde for hva som kunne komme til å skje. I enkelte deler av den muslimske verden er det jo ikke lov å avbilde denne profeten på noe vis.

Deretter kom avisen med spørsmålet om hva det var som hindret tegnerne i å gjøre dette, de inviterte noen tegnere til å tegne muhammed (mener det var 40 de spurte), 12 av dem svarte ja, avisen trykket tegningene og resten kjenner vi jo.

Ok, var poenget med artikkelen å sette fokus på hvorfor tegnerne ikke turte å tegne Muhammed da?

Men hvorfor hadde de med tegningene?

Hadde de spesielt motiv med å ta med tegningene også, hvis du vet noe om det?

Det virket for meg, som om man i Storbritannia, og muligens i de andre engelsk-talende landene, presanterte dette, som noe noen hadde skrevet for moro skyld. For at de skulle være morsomt, å gjøre narr av relgionen da.

Og jeg husker Clinton sa noe sånt som at 'før var jødene, og nå var det muslimene'.

Så jeg vet ikke om de engelsk-talende landene, missfortod litt, for det virket på meg som det jeg så fra BBC osv., at man presanterte det som Cartoons, i meningen vitsetegninger eller tegneserier eller noe slikt. Kanskje mest det første.

Altså, jeg klarte ikke å få med meg, fra Britisk TV, at det var en seriøs meningen bak tegninene.

Hvis jeg forstått det riktig, så var vel en seriøs tanke bak det med illustrasjons-tegningene, det var vel ikke bare for å vitse eller ha moro/fleipe?

Men hva var den spesifike tanken bak å ha med tegningene i artikellen, og hvorfor hadde man så mange.

Er dette alment kjent eller?
Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn : Rediger

10/10/2007 19:45

Blackbeauty
Vikar

Innlegg: 43
Ble medlem: 10/10/2007

Originally posted by: Travel

Originally posted by: Blackbeauty

Selbekk ja, ja han fikk dødstrussler. SIkkert noen fra Norge, men langt i fra ALLE. Noen få dessverre. en er en for mange. MEN snakk om krisemaksimiering.

Det var ikke bare Selbekk som fikk dødstrussler, hele hans familie ble truet, og andre ble truet, og tidligere har en norsk forlagsdirektør blitt skutt, og vi har demonstrasjoner med tusenvis av muslimer som demonstrerer mot ytringsfriheten, og israelske flagg har blitt satt i brann, synagoge har blitt beskutt, norsk avistegner tørr ikke tegne muhammed i frykt for sitt eget liv, muslimske religiøse ledere må bruke all sin påvirkningskraft for å hindre demonstrasjoner mot ytringsfriheten (en muslim her på forumet mente det ville vært titusener i gatene om de ikke hadde kommet på banen), SÅ SNAKK OM BAGATELLISERING AV ET KJEMPEPROBLEM!

Hei TRAVEL:

Hvor mange tiårs hendelser måtte du legge sammen for å lage den cv'n der? Det er jo ganske lite gjennomtenkt å legge sammen mange isolerte saker "to make a point".

Det at mange "tusen" (!!!???) muslimer har demonstrert har de full rett til. Hvorfor skulle de ikke gjøre det. De bor I Norge og har ytringsfrihet. Og de kan uttrykke hva de måtte ønske. (flere tusen er virkelig å ta litt hardt i, but if lies makes you feel better, by all means)

Jeg bagatelliserer ikke problemet, jeg prøver å vise at du/dere OVERDRIVER noe sååå sinnsykt!!

Nygaard ble beskutt for 20 år siden.....jeez man!

Og som om det at forskrudde mennesker tar loven i egne hender og begår kriminelle handlinger var noen nytt!!!

Det er vel noen få dager siden en homofil fikk dødstrusler for sin legning?????

Du får jo disse hendelsene til å høres ut som dette skjer hver dag!

GENERALISERING...anyone?
Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn

10/10/2007 19:47

Blackbeauty
Vikar

Innlegg: 43
Ble medlem: 10/10/2007

Originally posted by: SVOlsen

But for heavens sake....... de voldelige demostrasjoene har da vel ikke noe med islam å gjøre.

----------------------------------------------------------

Da må vel noen millioner ektremister ha kapret idelogien deres. Hva kan vel være verre en at andre muslimer stiller islam i et falsk lys.

Men... Det er stille fra den moderate leiren når den ene djevelskapen etter den andre blir begått i islams navn. Samme hvor grusomt det er.

Men la oss ta for oss noen fille tegninger. Og den moderate siden hiver seg med i hylekoret.

Spar meg.

HVILKEN hylekor er det vi snakker om i Norge. Hvor 30000 norsk-pakistanere eller 70000 muslimer for den saks skyld har dukket opp foran Stortingen???????????

Det at IKKE 30 tusen pakistanere stiller opp på noe demonstrasjon...demonstrer vel at de IKKE støtter demonstrasjonen...(ehh)
Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn

10/10/2007 19:52

Blackbeauty
Vikar

Innlegg: 43
Ble medlem: 10/10/2007

Originally posted by: Decca

Hvis man er bekymret for ikke å ha mat på bordet, går man ikke fra jobben for å brenne flagg. Har Vesten tatt over muslimske land? Tenker du på vestlige oljefirmaer som satte disse landene i stand til å produsere olje som de så selger til markedspris til vesten?

Hva jeg har opservert er det bare muslimer som oppfører seg voldelig når de demonsterer, det være seg i MØ eller i Paris. Men det er klart, frusterte , fattige algeriske ungdommer i Frankrike må få lov til å brenne 800 biler hver natt. De har jo korupte ledere i hjemlandet.

Hvorfor er de aller fleste muslimske land fattige og tilbakestående? Vesten har skylla? Så de gode sidene ved Islam, please.

DER ser du Decca, vesten har jo ikke skylda. Men det så enkelt å skylde på dem for all elendighet. Slik radikale nå i Norge gjør, mot muslimer

(VIL ikke engang gå inn på flere hundre år lang kolonisering, hvor de koloniserte land først ble selvstendige for 50-60 år siden. Disse voldtatte statene kjemper for å komme seg opp av grøfta. Mens Europa har plyndret og bygget opp sitt "siviliserte samfunn.)

FORRESTEN; Hva vil du si om danskene som har gjort københavn's gater om til slagmark? Her har du vel en meget sivilisert forklaring.

You see, if that can happen in a country like Denmark....while for christe sake why not in muslim countries.

Sier ikke at det er korrekt fremferd. But this shit happens.

Wake up and smell the cofee darling!
Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn

10/10/2007 19:57

eger
Underdirektør

Innlegg: 2770
Ble medlem: 05/02/2006

Originally posted by: osloprins
Ingen land er FRITT land i ordets forstand. Det er kun en illusjon. En fritt land hva betyr egentlig det?
Er det kun en illusjon at islamske land ikke respekterer sine innbyggere og forfølger jøder og kristene ??
Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn

10/10/2007 20:15

Blackbeauty
Vikar

Innlegg: 43
Ble medlem: 10/10/2007

Originally posted by: eger

Originally posted by: osloprins

Ingen land er FRITT land i ordets forstand. Det er kun en illusjon. En fritt land hva betyr egentlig det?

Er det kun en illusjon at islamske land ikke respekterer sine innbyggere og forfølger jøder og kristene ??

Nei ikke en illusjon...enitrely! Islamske land og syke leder er to forskjellige ting. Vet ikke om du har fått med deg at det finnes knapt noen demokratiske muslimske land. Hadde så være tilfellet hadde kanskje utviklingen gått litt raskere.

Den ene blodsugende lederen har avløst den andre. Så ja, det er mange som ikke respekterer sine innbyggere. MEN det har med dårlig ledelse å gjøre.

Jeg er fra Pakistan, kan snakke ut i fra det. I pakistan har jeg sett de flotteste kirkene. 10% av bef. er IKKE-muslimer. Mulig det er noen isolerte hendelser som i ethvert annet land. MEN jeg har aldri oppfattet noen FORFØLGELSE!! Det hvite feltet i det pakistanske flagget står for minioritetene (tenk at en 50 år ung uland klarer å få til noe så flott) Med fremheve det postivie innimellom!
Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn

10/10/2007 21:44

TheOldMan
Underdirektør

Innlegg: 4036
Ble medlem: 09/02/2006

Dette er sitert fra tråden "Den vellykkede generasjonen" under kategori "Innvandring":
Originally posted by: Blackbeauty
(...) Jeg er helt normal, føler meg helt normal og har alltid følt meg helt "normal"------født og oppvokst i Norge. (...)
Dette er fra denne tråden:
Originally posted by: Blackbeauty
(...) Jeg er fra Pakistan, kan snakke ut i fra det. (...)
Ikke for å være pirkete, men du fastslo at du var norsk, norsk muslim - født og oppvokst i Norge, men nå er du plutselig fra Pakistan. Er det fordi du egentlig regner deg selv som pakistaner, som en slags langpendler med jobb i Norge, med et ønske om en gang i fremtiden å "dra hjem" for godt?
Er du i tvil om hva du er, eller er du usikker på hva du vil være? Nei, du virker svært sikker på deg selv, så jeg tror ikke det. Og da blir hovedspørsmålet - hvordan prioriterer du selv, som norsk, som pakistansk eller som muslim?

Tråden tema er "Moderate muslimer i Vesten bør godta Muhammed-tegninger".
Religionen islam - med tilhengere kalt muslimer - er blitt, og blir fortsatt, brukt til å rettferdiggjøre de mest forferdelige terroraksjoner. Vi vet at utøverne og bakmennene, som planlegger og iverksetter dette, som oftest kalles islamister eller radikale muslimer, men poenget er at religionen utgjør ingrediensene i denne adferden - som motivasjonsfaktor og belønningssystem. Islam er i denne sammenheng et kraftfullt indoktringeringsmiddel.

Er du enig i at denne form for religionsutøvelse må bekjempes og stoppes?
Er du enig i at karikaturtegninger er en effektiv debattform, til å klargjøre (mis)forhold, og derfor må kunne brukes i denne kampen?

-------------------------

Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn

10/10/2007 22:16

Blackbeauty
Vikar

Innlegg: 43
Ble medlem: 10/10/2007

Originally posted by: TheOldMan

Dette er sitert fra tråden "Den vellykkede generasjonen" under kategori "Innvandring":

Originally posted by: Blackbeauty

(...) Jeg er helt normal, føler meg helt normal og har alltid følt meg helt "normal"------født og oppvokst i Norge. (...)

Dette er fra denne tråden:

Originally posted by: Blackbeauty

(...) Jeg er fra Pakistan, kan snakke ut i fra det. (...)

Ikke for å være pirkete, men du fastslo at du var norsk, norsk muslim - født og oppvokst i Norge, men nå er du plutselig fra Pakistan. Er det fordi du egentlig regner deg selv som pakistaner, som en slags langpendler med jobb i Norge, med et ønske om en gang i fremtiden å "dra hjem" for godt?

Er du i tvil om hva du er, eller er du usikker på hva du vil være? Nei, du virker svært sikker på deg selv, så jeg tror ikke det. Og da blir hovedspørsmålet - hvordan prioriterer du selv, som norsk, som pakistansk eller som muslim?

Tråden tema er "Moderate muslimer i Vesten bør godta Muhammed-tegninger".

Religionen islam - med tilhengere kalt muslimer - er blitt, og blir fortsatt, brukt til å rettferdiggjøre de mest forferdelige terroraksjoner. Vi vet at utøverne og bakmennene, som planlegger og iverksetter dette, som oftest kalles islamister eller radikale muslimer, men poenget er at religionen utgjør ingrediensene i denne adferden - som motivasjonsfaktor og belønningssystem. Islam er i denne sammenheng et kraftfullt indoktringeringsmiddel.

Er du enig i at denne form for religionsutøvelse må bekjempes og stoppes?

Er du enig i at karikaturtegninger er en effektiv debattform, til å klargjøre (mis)forhold, og derfor må kunne brukes i denne kampen?

Ahhhh.....nå var du pirkete. Jeg skrev at ER fra Pakistan...ikke at jeg er Pakistaner. Nå syns jeg du er urettferdig.

Jeg blir litt sliten av å skrive norsk-pakistaner hele tiden, kan du forkorte det for meg så bruker jeg det :-)
Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn

10/10/2007 22:21

thorsteinar
Heltidsansatt

Innlegg: 281
Ble medlem: 02/09/2007

Originally posted by: cons

Hadde de spesielt motiv med å ta med tegningene også, hvis du vet noe om det?

Det virket for meg, som om man i Storbritannia, og muligens i de andre engelsk-talende landene, presanterte dette, som noe noen hadde skrevet for moro skyld. For at de skulle være morsomt, å gjøre narr av relgionen da.

Det var nok i forbindelse med en debatt om ytringsfriheten. For hvorfor skulle tegnere i Danmark føle seg truet av et forbud som gjelder kun i muslimske land og ikke i Danmark?

-------------------------
De røde kaller meg rasist. Det stemmer ikke. Jeg er realist. Er sosialister og antirasister unntatt fra å vise folkeskikk?
Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn

10/10/2007 22:22

Blackbeauty
Vikar

Innlegg: 43
Ble medlem: 10/10/2007

Originally posted by: Blackbeauty

Originally posted by: TheOldMan

Dette er sitert fra tråden "Den vellykkede generasjonen" under kategori "Innvandring":

Originally posted by: Blackbeauty

(...) Jeg er helt normal, føler meg helt normal og har alltid følt meg helt "normal"------født og oppvokst i Norge. (...)

Dette er fra denne tråden:

Originally posted by: Blackbeauty

(...) Jeg er fra Pakistan, kan snakke ut i fra det. (...)

Ikke for å være pirkete, men du fastslo at du var norsk, norsk muslim - født og oppvokst i Norge, men nå er du plutselig fra Pakistan. Er det fordi du egentlig regner deg selv som pakistaner, som en slags langpendler med jobb i Norge, med et ønske om en gang i fremtiden å "dra hjem" for godt?

Er du i tvil om hva du er, eller er du usikker på hva du vil være? Nei, du virker svært sikker på deg selv, så jeg tror ikke det. Og da blir hovedspørsmålet - hvordan prioriterer du selv, som norsk, som pakistansk eller som muslim?

Tråden tema er "Moderate muslimer i Vesten bør godta Muhammed-tegninger".

Religionen islam - med tilhengere kalt muslimer - er blitt, og blir fortsatt, brukt til å rettferdiggjøre de mest forferdelige terroraksjoner. Vi vet at utøverne og bakmennene, som planlegger og iverksetter dette, som oftest kalles islamister eller radikale muslimer, men poenget er at religionen utgjør ingrediensene i denne adferden - som motivasjonsfaktor og belønningssystem. Islam er i denne sammenheng et kraftfullt indoktringeringsmiddel.

Er du enig i at denne form for religionsutøvelse må bekjempes og stoppes?

Er du enig i at karikaturtegninger er en effektiv debattform, til å klargjøre (mis)forhold, og derfor må kunne brukes i denne kampen?

Ahhhh.....nå var du pirkete. Jeg skrev at ER fra Pakistan...ikke at jeg er Pakistaner. Nå syns jeg du er urettferdig.

Jeg blir litt sliten av å skrive norsk-pakistaner hele tiden, kan du forkorte det for meg så bruker jeg det :-)

Hei igjen,

Jeg syns (endelig) at det kom noen konstruktive spørsmål.

Først jeg er en norsk-pakistansk muslim. eller norsk-muslim med pakistansk bakgrunn. Grunnen til at jeg introduserer meg slik er at jeg har opplevd mange ganger at folk spør meg om hvor jeg kommer fra "jeg er norsk" sier jeg. Og da får jeg "nei, hvor kommer du EGENTLIG fra".

For å være helt ærlig, så syns jeg ikke den muslimske verden MØ spesiellt er klare for en slik fremgangsmøte. Det er så mye elendighet der nå at jeg tror dette virker samlende og er en katapult for ekstremisme.

Hvis, du er ærlig når du spør hva jeg tror kommer til å virke så mener jeg at det må være UTDANNING. Pakistan har 80% analfabetisme.... jeg forventer ikke annet enn at folk er lett påvirkelig og lett å hjernvaske.

Når UTDANNING blir utbredt vil flertallet faktisk sette spørsmålstegn med visse vers i koranen og Nytolke og modernisere islam. ( I have a dream).
Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn

10/10/2007 22:38

ibris
Heltidsansatt

Innlegg: 472
Ble medlem: 13/01/2007

Shia-muslimene tegnet haugevis av muhammed tegninger, de ble også solgt i basarene.

Det er det slutt på nå, for da mister spesiellt sunni-muslimene det politiske skremsel begrepet.

Ufatteligheten i alle disse islam diskusjonene er fraværet av intelligens.
Ikke det at vi som ser de sataniske vers som en selvutslettende ideologi, men at mennesker virkelig er villige til å dø. Dø for kun ord, som forvirrede.

Det samme har skjedd, og skjer med bibelen og andre eventyr under armen.

Vannvittig. Og noen tror på fred. 96 % av verden består av idioter.
Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn

10/10/2007 22:44

Soul2Soul
Direktør

Innlegg: 5001
Ble medlem: 14/01/2006

Originally posted by: Blackbeauty

Hvis, du er ærlig når du spør hva jeg tror kommer til å virke så mener jeg at det må være UTDANNING. Pakistan har 80% analfabetisme.... jeg forventer ikke annet enn at folk er lett påvirkelig og lett å hjernvaske.

Når UTDANNING blir utbredt vil flertallet faktisk sette spørsmålstegn med visse vers i koranen og Nytolke og modernisere islam. ( I have a dream).

Dette har jeg hørt flere "moderne" muslimske kvinner presisere - og dronningen av Jordan er vel også en forkjemper for akkurat dette. Intervju dronning Rania (video).

-------------------------

Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn

10/10/2007 22:45

Soul2Soul
Direktør

Innlegg: 5001
Ble medlem: 14/01/2006

Originally posted by: Decca

Er muslimser i vesten også analfabeter, eller bare jævlig intolerante?

Nå må du bestemme deg! Skal du fokusere på midtøsten eller vesten i Islam-krigen din?

-------------------------

Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn

10/10/2007 22:57

Blackbeauty
Vikar

Innlegg: 43
Ble medlem: 10/10/2007

Originally posted by: Decca

India:

Literacy:

Definition Field Listing

definition: age 15 and over can read and write

total population: 61%

male: 73.4%

female: 47.8% (2001 census)

Pakistan:

Literacy:

Definition Field Listing

definition: age 15 and over can read and write

total population: 49.9%

male: 63%

female: 36% (2005 est.)

Vi forsøker å holde oss til sannheten.

Thanks for that.....men ehh du skjønte poenget? (36% kvinner, sier noe det). Forresten hvor har du funnet statistikken? (må være pakistansk propaganda, jeg har aldri sett disse tallene før)
Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn

10/10/2007 23:32

cons
Vikar

Innlegg: 125
Ble medlem: 01/09/2007

Originally posted by: thorsteinar

Originally posted by: cons

Hadde de spesielt motiv med å ta med tegningene også, hvis du vet noe om det?

Det virket for meg, som om man i Storbritannia, og muligens i de andre engelsk-talende landene, presanterte dette, som noe noen hadde skrevet for moro skyld. For at de skulle være morsomt, å gjøre narr av relgionen da.

Det var nok i forbindelse med en debatt om ytringsfriheten. For hvorfor skulle tegnere i Danmark føle seg truet av et forbud som gjelder kun i muslimske land og ikke i Danmark?

Ok, det var for å sette fokus, på problemet, at man i Danmark, ikke kunne lage en illustrasjonstegning av Muhammen, til en lærebok i religion, selv om man var i land som ytringsfrihet som Danmark, så var det alikevel en risiko forundet med å tegne en tegning av Muhammed.

Så det de ville ha fokus på, var at lover/regler fra muslimske land/islam, også i praksis, mer eller mindre, var 'innført' eller ble håndhevet, på en uoffisiel måte (ved vold/trusler/represalier da), også i Danmark.

Ble det riktig oppsumert tror du eller?

Fordi dette var ikke det inntrykket jeg fikk fra BBC og de andre Britiske kanalene i allefall.

Der gikk det mer på at dette var vitse-tegniner, som var laget med det for å øye å provosere.

Så det kan kanskje ha vært en ting eller to som har blitt 'lost in translation' muligens.

Kanskje det er noen dårlige tolker eller oversettere som har hatt en dårlig dag?

Eller er det jeg som er på bærtur, nå spør jeg også resten av forumet da, hvis det er i orden.

Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter