Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

torsdag 11. juni 2009

Jeg pleide å enten stemme Høyre eller Frp., da jeg bodde i Norge. Men jeg tror ikke jeg akkurat ville ha stemt Frp. nå. De ønsker salg av vannkraft

Hjemfall debatt

Frp vil privatisere og selge vannkraften til utlendinger - men skjuler det for Folk Flest
[Sist endret: 29.05.2006 09:54:13]
I Aftenposten for 30. mars, forteller Frps Siv Jensen og Ketil Solvik-Olsen en historie om en Regjering blendet av visjoner. I partiavisen Fremskritt, nr.6 av 25. mars, fortelles det at Frp har fremmet et dok. 8 forslag for Stortinget og bedt regjeringen legge frem en energipolitisk handlingsplan. Spesielle oppmerksomhet rettes mot en kommende krise når det gjelder tilgang på elektrisk kraft i Midt-Norge, skriver Erik B. Næss.
I Aftenpostens 3. april gjør Solvik-Olsen seg til talsmann for øket oljeutvinning, og i Holmgang 5. april levner han det inntrykk at det er Frp som sitter med svarene når det gjelder å besørge øket forsyning av elektrisk kraft.

Hvem som er, eller som er ment å skulle bli blendet av politisk retorikk skal være usagt i en kort kommentar, men når forfatterne over hevder at den sittende regjering ikke har noen verktøykasse som kan ”initiere og fremskynde ny kraftproduksjon...” kan det se ut som Frp selv sitter med en slik vidunderboks med løsninger.

Hvis det ikke er nye hemmelige trylleformularer Frp har å falle tilbake på, må vi forvente at partiet mener å kunne løse problemene med henvisning til sitt program for inneværende stortingsperiode. Og hva står det så der?

Jo, i kapittelet Miljø og energi finner vi på side 37 et underpunkt Energi, som på side 38 konkluderer med at Fremskrittspartiet vil: I pkt 1 (av 11)

”Gradvis redusere offenlige eierinteresser i alle typer energiproduksjon.”

De øvrige 10 punkter betjener stort sett det første. Det hører med til denne opplysning at partiet i den forrige formulering av pkt 1. var mer direkte, ærlig eller kompromissløs når det kort og greit ville:

”Avhende offentlige eierinteresser i alle typer energiproduksjon.”

Underpunktet Energi har under overskriften ”Vannkraft” tre små avsnitt. Det siste består av setningen:

”Fremskrittspartiet mener at dagens hjemfallsordning må oppheves”.

Dette er jo en meget interessant finformulering og tilføyelse i og med at hjemfallsretten (i Industrikonsesjonsloven) som på sikt sikrer offentlig eierskap til våre vannkraftressurser, har vært gjenstand for ganske intens debatt over de seneste årene, nettopp fordi private kapitalinteresser arbeider for å få hjemfallsretten opphevet.

Hvis partiet mener det er viktig for Folk Flest å få opphevet hjemfallsretten, burde det vel ikke ha kamuflert denne programposten i et underavsnitt, men ha innkludert den i de konkluderende strekpunkter.

Det vil jo også være interessant å få vite om, og på hvilken måte, en liberalisering/ privatisering av vannkraftsystemet skulle kunne løse den påståtte kraftkrisen. Når Frp har bedt Regjeringen om en energipolitisk handlingsplan er det grunn til å anta at partiet selv sitter på nøkler til løsninger. Partiet oppfordres om å gi Folk Flest et innblikk i slike planer.



Erik B. Næss
ingeniør, tidligere aktiv i Frp gjennom en årrekke


http://www.kraftnytt.no/default.asp?page=21866&article=36058

PS.

Da kom jeg på, at jeg har lest, at Fremskrittspartiet, på 80-tallet vel, foreslo å selge all norsk olje til utlandet, for noen få milliarder kroner vel.

At Carl I. Hagen foreslo noe sånt.

Skal jeg se om det er mulig å finne noe mer om det.

PS 2.

Ja, jeg fant ihvertfall noe som nesten var det samme, som jeg skrev i PS-et ovenfor.

Det kan ha vært at de glemte å ta med det forslaget jeg nevnte i PS-et, fra Frp. og Carl I. Hagen, når de oppsummerte i denne artikkelen her.

Men her ser man ihvertfall, at Fremskrittspartiet flere ganger har foreslått lignende ting:

I 1975 ville Carl I. Hagen selge kronjuvelen i den norske oljeformuen, Statfjord. I 2004 ville Frp gi oljenæringen enorme skattelettelser. Nå vil de selge statlige eierandeler på sokkelen til utenlandsk storkapital.

http://www.dagbladet.no/nyheter/2007/03/29/496422.html

Så jeg synes det virker som at Fremskrittspartiet, og Siv Jensen, er det partiet og den partilederen, som det lukter mest Bilderberg-gruppen og New World Order av, i Norge.

Så jeg tror ikke akkurat at jeg ville ha stemt dem, hvis jeg skulle gått på konsulatet i Liverpool, og stemt, til høsten.

Men, på det konsulatet, så driver de med så mye tull, etter at jeg var der i 2007, om Arvato-saken, så jeg ville ikke stolt på at de ikke hadde tullet med stemmeseddelen min der.

Så jeg kommer nok ikke til å gå til det norske konsulatet i Liverpool for stemme akkurat heller.

Nei da tror jeg at jeg måtte tatt en lang dusj, med en gang etter at jeg kom hjem, for ta tror jeg at jeg hadde følt meg skitten, hvis jeg hadde gått dit igjen, etter det inntrykket jeg har av dem, etter hva som skjedde, med 'plott' osv. der, etter at jeg var der, i 2007.

Så sånn er det.

PS 2.

Altså da jeg ringte konsulatet, så måtte jeg ringe tilbake, mange ganger, siden jeg ringte etter kl. 13. eller 14 kanskje, på hverdager.

Så hun dama der, jobba liksom ikke hele dagen da.

Men jeg tror det bare var noe plott, at jeg måtte ringe tilbake, for da kunne de legge noen planner, for noe 'plottings' da.

For jeg måtte vel ringe fire ganger, for å få en møte-avtale.

Så her tror jeg det var noe lurings.

Men da var de plutselig veldig hyggelig, den fjerde gangen jeg ringte, så da hadde nok hatt nok til å lage en plan.

Og da jeg var der, så satt de meg til å prate med ambassaden i London, og hun dama bare ga meg telefonrøret, men forklarte ikke hvem jeg ble satt til å prate med.

Og hun britiske dama der, forklarte ikke hvilken stilling hun hadde heller.

Og hun uttalte navnet på Øvermo, ved den norske ambassaden, som 'Vømø', omtrent.

Men hun sa ikke hvem 'Vømø' var, så jeg skjønte ikke at jeg skulle få snakke med noen norske, så jeg svarte da på engelsk, når 'Vømø'/Øvermo ringte.

Og jeg har gode kommunikasjons-kunnskaper, fra å ha jobbet som butikkleder i Oslo, i mange år mm.

Men hun på konsulatet, var som at hun ikke ønsket å kommunisere til meg, hvem det var jeg ble satt til å prate med.

Så det møtet der syntes jeg var ekkelt, vil jeg si, og det tullet som var, når jeg ringte dit, for å prøve å få et møte med de.

Så det stedet der, det likte jeg ikke, og jeg tror denne mangelen på kommunikasjon, må ha vært noe plott, for å være ærlig.

Så sånn er det.

Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter