Hei,
takk for svar!
Jeg har lest om, at dere hadde en restaurant, som het Kaba.
Og at den seinere ble drevet, av forskjellige, opp gjennom årene.
Jeg vedlegger et bilde, som jeg har sett, av den nevnte restauranten,
hos oslobilder.no,
( http://oslobilder.no/OMU/OB.%C3%9865/2296?query=%22Stortingsgata+28%22&count=232&search_context=1&pos=56).
Beklager hvis det blir mange e-poster.
Igjen takk for svar!
Mvh.
Erik Ribsskog
PS.
Dette var på 70/80-tallet, og jeg er født i 1970.
Så det kan eventuelt ha vært i nabo-bygget, (eller noe sånt), og.
For det var min far som kjørte inn til Oslo, (jeg bare satt på, og
hjalp å levere (og montere) senger), og det var min far som alltid
ville foreslå, eller bestemme, at vi skulle dra, på denne
restauranten.
Så det gikk litt over hue på meg da, for å si det sånn.
Men det hadde vært artig, å finne ut.
Så prøver å sende en e-post til.
Håper dette er i orden!
2015-11-09 12:49 GMT+01:00 Torill Solli <Torill.Solli@oddfellow.no>:
>
> Vi kan dessverre ikke hjelpe. Det har, så vidt jeg vet, aldri vært noen kinamat restaurant i denne gården.
>
> Vennlig hilsen
> Torill Solli
> -----Opprinnelig melding-----
> Fra: Erik Ribsskog [mailto:eribsskog@gmail.com]
> Sendt: 7. november 2015 02:30
> Til: Odd Fellow
> Emne: Kinarestaurant på 70-tallet
>
> Hei,
>
> min far, (Arne Mogan Olsen), pleide å dra meg med, noen ganger, til
en kinarestaurant, i Stortingsgata, på slutten av 70-tallet/begynnelsen
av 80-tallet.
>
> Dette var vel, etter at vi hadde levert køyesenger, for vårt slektsfirma Strømm Trevare.
>
> Og faren min møtte også ofte kamerater der, mener jeg å huske.
>
> Jeg fikk noe innmari god kinesisk kylling der, den første eller andre gangen, som jeg var der.
>
> Men jeg skjønte ikke hva retten het, (for jeg var bare ni år gammel, eller noe sånt).
>
> Og gangen etter, så fikk jeg 'norsk kylling', som kelneren kalte det.
>
> For jeg klarte ikke å forklare, hvilken rett jeg hadde fått der, gangen før, (som var så god).
>
> Så jeg fikk en halv grilla kylling da, med bein og skinn og alt.
>
> (Mens den kinesiske kyllingen, var stekt kyllingbryst, eller ihvertfall renskåret kylling.
>
> Og det var i en god saus, (dette var en slags saus, som jeg aldri
hadde smakt noe lignende av, (dette var på slutten av 70-tallet), så jeg
satt bare der, nesten i ekstase, når jeg spiste, denne kyllingen.
>
> Men kan det ha vært schezwan-saus tro?
>
> Jeg prøvde vel kylling i karri-saus der en gang og, (den fjerde gangen, som jeg var der, kanskje).
>
> Noe sånt.
>
> Men det var en gang, som maten var spesielt god, husker jeg.
>
> Og jeg må klage på kelneren, som bare ville ha det til, at jeg
ville ha 'norsk' kylling, når jeg egentlig ville ha, det samme, som
forrige gang.
>
> (Jeg har funnet bilde, på nettet, av det jeg tror, er den riktige restauranten.
>
> Og den het visst Kaba, på 60-tallet.
>
> Men det var før min tid, (jeg ble født, i 1970).
>
> Så jeg lurte på, om Kaba restauranten, liksom ble til en
kinarestaurant, (på slutten av 70-tallet og begynnelsen av 80-tallet).
>
> Og hva navnet på den restauranten, (og den retten, som jeg syntes, at var så god, var).
>
> På forhånd takk for eventuell hjelp!
>
> Mvh.
>
> Erik Ribsskog
|
| restaurant.jpg
82K |
|
|
|