Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

torsdag 7. april 2016

Og enda enda enda enda enda enda enda enda mer om nettmobbing

Erik Ribsskog
Klage/Fwd: Rødt Nytt #2 2016: 8. mars-spesial
Erik Ribsskog     Thu, Apr 7, 2016 at 10:22 AM
To: juridisk
Cc: roedtnytt@roedt.no
Hei,

dette er trakassering som følge av identietstyveri, (virker det som).

(Jeg har ikke kontaktet disse).

Vennligst rydd opp!

Med hilsen

Erik Ribsskog

PS.

Jeg sender fortsatt om identitetstyveri til Datatilsynet, (siden at det ikke
virker helt klart, hvem andre jeg burde sende om dette til, synes
jeg).


---------- Forwarded message ----------
From: Rødt Nytt
Date: 2016-03-02 12:50 GMT+01:00
Subject: Rødt Nytt #2 2016: 8. mars-spesial
To: eribsskog@gmail.com


Rødt Nytt #2 2016
Les eposten i din nettleser


Les avisen digitalt

//


Last ned PDF

//


Les avisa i ISSUU

//


Abonnér på papiravisa

Likestillingslandet

Det er typisk norsk å være god, sa Gro Harlem Brundtland en gang på nittitallet. Vi nordmenn er vant til å høre at vi bor i verdens beste land, også på likestillingsfronten. Men selv her i det som skal være likestillingens forpost er det store ulikheter mellom kjønnene, og tilsynelatende liten vilje til å endre på status quo. Her er tre fakta du kanskje ikke visste om verdens mest likestilte land: .

Norske kvinner tjener fortsatt bare 88 prosent av det menn gjør. Dette har strukturelle årsaker som at kvinner dominerer i lavtlønnede yrker, men selv innenfor samme yrkesgruppe tjener menn ofte mer enn kvinner. Kvinner lønnes lavere enn menn fordi de er kvinner. Derfor krever Rødt en egen likelønnspott for å heve grunnlønna i kvinnedominerte yrker. Vi vil også revurdere den såkalte frontfagsmodellen, som står i veien for å løfte grupper som systematisk og over tid har blitt hengende etter i lønnsutviklingen.

I forrige valgperiode var kvinneandelen blant norske kommunestyrerepresentanter på 38,2 prosent. Ved fjorårets kommunevalg var Rødt partiet med flest kvinnelige toppkandidater. 44 prosent av de som toppet listene våre var damer. Foran kommune- og fylkestingsvalget i 2019 skal andelen kvinnelige toppkandidater på Rødt sine lister være oppe i minst 50 prosent.

Mens 13,9 prosent av yrkesaktive menn jobber deltid, er tallet 34,7 prosent for kvinner. Rundt halvparten av alle deltidsansatte jobber i helse- og sosialsektoren. Der er ufrivillig deltid et økende problem, og står i veien for kvinners økonomiske selvstendighet. Rødt jobber for en gradvis overgang til seks timers normalarbeidsdag, så flere får muligheten til å jobbe fullt.

Nesten alle indikatorer på likestilling mellom kjønnene gir negativt utslag for oss som er damer. Men det har jo ikke blitt sånn av seg selv. Skjevfordelingen mellom kjønnene når det gjelder makt, økonomi og muligheter er ikke et resultat av naturlover, men av samfunnsstrukturer. Derfor er det også mulig å gjøre noe med det! Feminisme er ikke en abstrakt følelse eller et trendy image - det er navnet på den politikken som må til for å oppnå full og reell likestilling mellom kjønnene. Tallenes tale er klar – vi har en lang vei igjen å gå.


Støtt kvinner på flukt

– Kjønnsperspektivet og hensynet må tas fra kvinnene går ut av døra til de kommer til et vertsland der de søker asyl. Det må vise seg i både asyl-, bosettings- og integreringsprosessen, sier Nuray Yildirim Gullestad..

Hun er tidligere flyktning, skribent og menneskerettighetsaktivist.

>> Klikk her for å lese hele saken


Når pensjon blir kvinnekamp

Regjeringas pensjonsforslag skapar usemje i LO om kor vidt det nye systemet skal utjamne forskjellane mellom kvinner og menn. – Kvinner blir straffa i dagens pensjonssystem, seier forbundsleiar i Handel og Kontor, Trine Lise Sundnes.

I februar klaga Handel og Kontor inn tenestepensjonsordninga i privat sektor til Likestillings- og diskrimineringsombodet (LDO) fordi dei meiner den er kvinnediskriminerande.

>> Klikk her for å lese hele saken


Les avisen digitalt

//


Last ned PDF

//


Les avisa i ISSUU

//


Abonnér på papiravisa


 Følg Rødt Nytt på Facebook
Copyright © 2016 Rødt, All rights reserved.
Du får denne eposten fordi du er abonnent på Rødts avis, Rødt Nytt.

Our mailing address is:
Rødt
Dronningens gate 22
Oslo, 03 0154
Norway

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter