Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

mandag 7. juli 2008

VG juger. (In Norwegian).

Jeg husker da jeg bodde på Bergeråsen, så spillte jeg på fotball-laget der osv., Berger IL.

Så var det en som het Eirik Lund, som også spillte der.

Han var et år eldre en vårs, og han var ikke så flittig, med å være med på treningene osv.

Han var vel uvenn, må man vel si, med Odd Einar Pettersen.

Han og tvillingbroren hans, Arnt, skøyt vel Odd Einar i beinet, med luftgevær.

Men da Odd Einar, eller hvem det var, skulle på treninga, så sa han Eirik, bare noe sånt, som, neida, jeg skal ikke på treninga, jeg må gjøre lekser, så ædda bædda, eller noe sånt.

Så da fikk jo flere, blant annet jeg, høre det her da.

Han var kanskje litt barnslig for alderen, det er vel mulig.

Det luftgeværet, fikk jeg høre, i 8. eller 9. klasse, at dem skulle selge, og noen spurte om jeg ville kjøpe det, og da kjøpte jeg det, for 300, eller noe vel, siden jeg alltid hadde penger liggende, for jeg fikk ofte penger av fattern til mat osv., siden jeg bodde aleine fra jeg var sånn ni år der, på Bergeråsen.

Seinere, i 1988, så begynte jeg på 3. klasse, på Handel og Kontor, på Gjerdes VGS., i Drammen.

Siden jeg kom inn der, selv om det var nabofylket, siden jeg hadde bra karakterer fra 1. og 2. klasse handel og kontor, på Sande VGS, i Vestfold.

De ti beste søkerne fra Vestfold, fikk komme inn på en sånn spesialkvote, i Drammen, en avtale forhandlet fram, mellom Vestfold og Buskerud fylke da.

Så da fikk jeg gratis busskort, inn til Drammen, fra Bergeråsen, som var ca. 45. minutter med bussen, og kosta sikkert 16 kroner, eller noe, og sikkert 40 eller noe nå, hvem vet.

Så det var litt artig.

Men, jeg dukka også opp, på CC Storkjøp, fordi broren til Eirik, Arnt, hadde gått 3. klasse handel og kontor, på Gjerde, året før meg, og hadde noen av de samme bøkene.

Så hadde han vært og hengt opp lapp, like utenfor klasserommet vårt, hvis jeg husker riktig, med navn og telefonnummer da.

Så da kjente jeg jo igjen navnet, siden broren hans, Ronald, gikk i klassen min osv, på Berger, og på ungdomsskolen, i Svelvik.

Så da dukka jeg opp på CC da, og kjøpte noen brukte handel og kontor bøker da, for å spare litt av studielånet.

Så tenkte jeg, at det var jo artig jobb sikkert, å jobbe på CC, ved siden av Gjerde VGS, sånn som Arnt hadde gjort året før.

Så spurte jeg Arnt da, om dem trengte noe folk der.

Så var jeg i jobbintervju, med hun Karin, som var butikksjef, noen dager etter.

På CC Storkjøp, jobba vel også Eirik, mener jeg å huske.

I hvertfall, så dukka han opp der en dag, da jeg satt i kassa, mener jeg å huske.

Og da husker jeg at han sa, eller ropte da, omtrent på samme måten vel, som han hadde sagt fra på, at han ikke kunne komme på fotballtreninga, fordi han skulle lese lekser.

VG juger, sa han da.

Hvorfor han sa det, det veit jeg ikke.

For da stakk han, og jeg satt i kassa.

Men det var vel en grunn for det, skulle man tro.

Selv om han kanskje var litt barnslig for alderen, så tror jeg ikke han pleide å juge.

Men en av dem juger vel uansett da.

Så spørrs det hvem av dem det er da.

Vi får se.

Med vennlig hilsen

Erik Ribsskog

Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter