Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

fredag 14. mars 2008

Krig i Norge? XXXXV. (In Norwegian).

Det var en gang Christell og Pia, var oppe i leiligheten min på Bergeråsen, som jeg har skrevet om på en blogg fra tidligere:

http://johncons.trykker.com/2008/01/10/troll/

Og da var det noe som ble sagt av Pia eller noe da.

Som gjorde meg forbanna da.

Så jeg sa, faen ta fattern eller noe.

Så begynte Christell å si da, ganske høyt, gjenntatte ganger, i gangen i leiligheten i Leirfaret da.

Da sa hu 'Hvorfor drikker Jeppe, Erik', 'Hvorfor drikker Jeppe, Erik', osv.

Så dreiv jeg og skrev den her blogg-posten da.

Så huska jeg ikke helt fra skolen, hvorfor det var nøyaktig at Jeppe drakk.

Men jeg søkte om det på nettet:

'»Folk siger vel i Herredet, at Jeppe dricker; men de siger icke, hvorfor Jeppe dricker; thi jeg fik aldrig saa mange Hug i ti Aar, jeg var under Malicien, som jeg faaer paa en Dag af den slemme Qvinde; hun slaar mig, Ridefogden driver mig til Arbeid som et Beest, og Degnen giør mig til Hanrej. Maa jeg da icke vel dricke? maa jeg da icke bruge de Midler, som Naturen giver os at bortdrive Sorg med? var jeg en Taasse, saa gik saadant mig icke saa meget til Hierte, saa drak jeg ej heller icke, men det er en afgiort Ting, at jeg er en vittig Mand, derfor føler jeg saadant meer end en anden, derfor maa jeg og dricke.«

http://jeppesn.dk/paaBierget.html

Ok ok,

Jeppe var under Malicien, hva nå det er, i ti år, men han fikk ikke så mye bank eller noe, i Malicien på ti år, som han får av den slemme kona si.

Ridefogden, hvem nå det er, kanskje skattefuten eller noe, får Jeppe til å jobbe som et beest, altså et dyr da.

Han er slave, da med andre ord.

Og Degnen gjør han til Hanrej, sier Jeppe.

Akkurat hva det betyr, det skal jeg ikke spekulere i.

Jeg sjekka det litt på nettet.

Degnen tror jeg må være Klokkeren.

Og at Jeppe blir Hanrej, det betyr at kona er antagelig er utro med Klokkeren, og at Jeppe blir sinna og deppa, men ikke vet hva han skal gjøre, så da drikker’n istedet for å glemme det her med klokkeren og kona osv. da.

Hvis jeg har skjønt det riktig.

Skal vi se om hva det med Ridefogden kan være.

Jo det er nok skattefuten, som kom på hest før i tida, for å kreve inn skatt osv.

Så Christell mener med andre ord at problemet, eller grunnen til at fattern drikker, er at Haldis banker eller er slem mot fattern, skattefuten krever så mye skatt, at fattern må jobbe som en slave omtrent, og Haldis driver å tuller med en eller annen klokker da vistnok, antagelig han fra Berger kirke, som er den som lå nærmest, altså en kilometer ca. vel, opp åsen på nedre der, og så ned en bakke og en bort en vei da.

Men Klokkern bodde der, det skal jeg ikke si for sikkert.

Det er mulig de ikke hadde en egen klokker der heller, det skal jeg ikke si for sikkert.

Men Berger Kirke ble jo eiet av Jebsen familien, som farmora mi tjente hos under krigen osv., så det kan kanskje være en link der da.

Uten at jeg skal si det for sikkert.

Men det er nok Haldis som Christell sikter til da, angåede hvorfor fattern drikker.

Så spørs det om man kan stole på Christell da.

Det blir vel værre vel.

Men hun sa det mange ganger, etterhverandre, så jeg vet ikke om det går ann å stole mer på jenter eller damer hvis dem sier det samme mange ganger etter hverandre.

Det betyr kanskje at det er sant det da.

Det er vanskelig å si.'.

Forts.

Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter