Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

fredag 14. mars 2008

Krig i Norge? XXXXVI. (In Norwegian).

Det som jeg lurte på da, i forbindelse med at Christell begynte å nevne at 'Hvorfor drikker Jeppe' osv.

Det er vel at de hadde sikkert lært om det her, om Jeppe osv., på Svelvik Ungdomsskole da.

Og da hadde sikkert læreren dems, drive å forklart det her da, at Jeppe drakk fordi Mor Nille var slem og klagde, og fordi ridefogden, eller skattefuten da, fikk Jeppe til å jobbe som en slave da.

Men lærerene forklarte vel ikke det, at det står i det ene kapitellet der, at grunnen til at Jeppe drikker var fordi klokkeren dreiv å tulla med Mor Nille.

Så lærerne, de fikk vel elevene til å lese noe sånn som første akt da:

'Jeg troer neppe, at der er saadant doven Slyngel i det heele Herret, som min Mand, jeg kand neppe faa ham vaagen, naar jeg træcker ham efter Haaret af Sengen. I Dag veed nu den Slyngel, at det er Torv-Dag, og dog alligevel ligger og sover saa lenge. Hr. Poul sagde nylig til mig: Nille! du est aldt for haard mod din Mand, hand er og bør dog være Herre i Huset; men jeg svarede ham: Nej! min gode Hr. Poul! dersom jeg vilde lade min Mand regiere i Huset et Aar, saa fik hverken Herskabet Land-Gilde eller Præsten Offer; thi hand skulde i den Tid æde og dricke op alt hvad der var i Huset, skulde jeg lade den Mand raade i Huset, der er færdig at selge Boeskab, Kone og Børn ja sig selv for Brendeviin? hvorpaa Hr. Poul tiede gandske still, og strøg sig om Munden. Ridefogden holder med mig og siger: Moorlille! agt du kun icke hvad Præsten siger. Der staar vel i Ritualen, at du skal være din Mand hørig og lydig, men derimod staar der i dit Fæstebrev, som er nyere end Ritualen, at du skal holde din Gaard ved lige, og svare din Land-Gilde, hvilket du umueligt kand giøre, dersom du icke træcker din Mand hver Dag efter Haaret og prygler ham til Arbeide; nu træckede jeg ham af Sengen, og gik ud i Laden at see hvordan Arbeidet gik for sig; da jeg kom ind igien, sad hand paa Stolen, og sov med Buxerne, reverenter talt, paa det ene Been, hvorudover Crabasken strax maatte af Krogen, og min gode Jeppe smørres, til hand blev fuldkommen Vaagen igien; det eeneste, som hand er bange for er Mester Erich (saa kalder jeg Crabasken). Hej Jeppe! er din Fæhund endnu icke kommen i Klæderne? har du Lyst at tale med Mester Erich end engang? hej Jeppe! her ind!'.

http://www2.kb.dk/elib/lit//dan/holberg/komedier/jeppe.dkl/a1.htm

Det er vel ingen som skjønner egentlig hva det står der.

Så jeg mistenker at lærerne, de sitter og ler inni seg, av de dumme elevene, som ikke skjønner det her med klokkeren og tullinga med mor Nille.

Så jeg tror faktisk man kan si, at lærerne på ungdomsskolen i Svelvik, de lurte Christell de.

For jeg tror neppe Christell skjønte det, at når hu sammenligna det med at fattern drakk, med hvorfor Jeppe drakk.

Da tror jeg ikke Christell skjønte at hu samtidig sa at Haldis pleide å snike seg ut døra, og ned til klokkern på kirka på Berger, etter at fattern hadde sovna osv.

Så da tror jeg man trygt kan si at lærerne på Svelvik skolen lurte Christell godt der.

Så kan man kanskje spørre om, hva grunnen til denne luringen er.

Er det fordi lærerne skal føle seg bedre, å le av elevene inni seg, fordi de er så dumme, at de tror at det er på grunn av kjeftinga til Mor Nille, at Jeppe drikker osv.

At Mor Nille må finne på unnskyldninger, til hvorfor Jeppe drikker.

Og hun skylder på skattefuten.

Og egentlig er det hennes egen feil, som tuller med klokkeren.

Så det vet jeg om hva hensikten er, å lure elevene, som ikke har sjangs til å skjønne det greiene her:

'nu den Slyngel, at det er Torv-Dag, og dog alligevel ligger og sover saa lenge. Hr. Poul sagde nylig til mig: Nille! du est aldt for haard mod din Mand, hand er og bør dog være Herre i Huset; men jeg svarede ham: Nej! min gode Hr. Poul! dersom jeg vilde lade min Mand regiere i Huset et Aar, saa fik hverken Herskabet Land-Gilde eller Præsten Offer; thi hand skulde i den Tid æde og dricke op alt hvad der var i Huset, skulde jeg lade den Mand raade i Huset, der er færdig at selge Boeskab, Kone og Børn ja sig selv for Brendeviin? hvorpaa Hr. Poul tiede gandske still'.

Det er det ingen som skjønner noe av.

Så hvorfor skal lærerne drive å tulle med Christell og de andre som gikk på Svelvik ungdomsskole osv., og lure de til å si aånne ting.

Det synes jeg er litt merkelig, så det er nok ikke umulig at det er noe lureri, som de lærerne driver med i forbindelse med dette.

At de synes det er morsomt å ha det artig på elevens bekostning.

Så at lærerne driver å har undervisning for sin egen del.

Det er vel ikke i samsvar med lærerplanen osv.

Så jeg tror Christell ble litt lurt av skolesystemet her osv.

Så det kan man nok lure på, om det nok ikke antagelig er noe lureri ute å går i forbindelse med det.

Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter