Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

onsdag 10. oktober 2007

Tittel på tema: 00Moderate muslimer i Vesten bør godta Muhammed-tegninger Tema-Sammendrag: Vi tar opp alle problemstillinger i det norske samfunnet på en åpen og demokratisk måte, og moderate muslimer som er bosSkrevet: 04/10/2007 23:25Linjær : Trådet : Enkel : Grenet
<< 1 2 3 Forrige Siste uleste TrådverktøyHurtigsvar Bli varslet på dette temaet Send temaet på e-post Legg temate til i favoritter Skriv ut dette temaet.
10/10/2007 18:33
consVikar
Innlegg: 117Ble medlem: 01/09/2007
Originally posted by: thorsteinar
Originally posted by: cons
Det jeg lurte på var om definisjonen 'Cartoons', var riktig, fordi ettersom jeg skjønte i hvertfall fra danske nettaviser osv., så var det jo illustrasjonsbilder, til en bok i relgion(?), vel som det var snakk om?
De karikaturene som stod på trykk i Jyllands-Posten skulle ikke brukes til noen bok. Utgangspunktet for saken var at en barnebokforfatter skulle ha en tegning av muhammed til en bok han holdt på med, og hadde vanskeligheter med å finne en tegner som ville ta på seg jobben fordi tegnerne var redde for hva som kunne komme til å skje. I enkelte deler av den muslimske verden er det jo ikke lov å avbilde denne profeten på noe vis.
Deretter kom avisen med spørsmålet om hva det var som hindret tegnerne i å gjøre dette, de inviterte noen tegnere til å tegne muhammed (mener det var 40 de spurte), 12 av dem svarte ja, avisen trykket tegningene og resten kjenner vi jo.
Ok, var poenget med artikkelen å sette fokus på hvorfor tegnerne ikke turte å tegne Muhammed da?
Men hvorfor hadde de med tegningene?
Hadde de spesielt motiv med å ta med tegningene også, hvis du vet noe om det?
Det virket for meg, som om man i Storbritannia, og muligens i de andre engelsk-talende landene, presanterte dette, som noe noen hadde skrevet for moro skyld. For at de skulle være morsomt, å gjøre narr av relgionen da.
Og jeg husker Clinton sa noe sånt som at 'før var jødene, og nå var det muslimene'.
Så jeg vet ikke om de engelsk-talende landene, missfortod litt, for det virket på meg som det jeg så fra BBC osv., at man presanterte det som Cartoons, i meningen vitsetegninger eller tegneserier eller noe slikt. Kanskje mest det første.
Altså, jeg klarte ikke å få med meg, fra Britisk TV, at det var en seriøs meningen bak tegninene.
Hvis jeg forstått det riktig, så var vel en seriøs tanke bak det med illustrasjons-tegningene, det var vel ikke bare for å vitse eller ha moro/fleipe?
Men hva var den spesifike tanken bak å ha med tegningene i artikellen, og hvorfor hadde man så mange.
Er dette alment kjent eller?

Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter