Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

onsdag 10. oktober 2007

Tittel på tema: Lærer man om 'trakassering' i skolen? Tema-Sammendrag: Lærer man om trakassering i skolen, eller lærer man bare om mobbing?Skrevet: 10/10/2007 16:43 Linjær : Trådet : Enkel : Grenet
Trådverktøy Hurtigsvar Bli varslet på dette temaet Send temaet på e-post Legg temate til i favoritter Skriv ut dette temaet.
10/10/2007 16:43
consVikar
Innlegg: 115Ble medlem: 01/09/2007
Jeg vet at fra arbeidslivet i Norge og utlandet, (så har jeg vanlig mest brydd meg om å gjøre jobben best mulig), men av forskjellige grunner, så har det de siste årene blitt fokus på trakassering også.
Men, jeg kan huske at vi lærte noe særlig om dette på skolen.
Vi lærte masse om mobbing, men det virker for meg at når det gjelder arbeidslivet, og når man leser personalhåndbøker osv., så er det mest begrepet 'trakassering' som benyttes?
Hvis noen kan forklare forskjellen på trakassering og mobbing, så hadde det kanskje også gått ann å få med i tråden.
(Jeg skriver tråden på politikk forumet, fordi jeg fant ikke noe arbeidsliv/skole forum, og hva som skal undervises i skolen, er jo skolepolitikk, så da burde det vel kunne passere under norsk politikk.)
Men lærer man egentlig om hva 'trakassering' er i skolen, eller går det mest på 'mobbing' fremdeles.
Eller lærer man om begge begrepene?
Jeg var vel ikke så glad i skolen alltid, så hendte vel i ny og ne at jeg holdt meg hjemme en dag, så det er mulig jeg var hjemme å så på undervisnings-programmer og prøvebildet på TV, den dagen vi skulle lære om trakassering.
Så dette er det sikkert mange som vet bedre enn meg, så det hadde vært veldig bra å få tilbakemelding på, for jeg har inntrykk at slike ting er greit å vite på arbeidsplassen.
F.eks. også hvis man jobber i en ledende stilling, for det er vel aktuelle tema, som kan dukke opp på de fleste arbeidsplasser, og har jeg vært borti ledere, som ikke har hørt om begrepet engang.
Selv om det var i England, og det var snakk om 'harassment' da. Så blir det vel det samme poenget.
Så det hadde det vært morsomt å høre om andre skjønner hvordan dette fungerer.

Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter