Erik Ribsskog <eribsskog@gmail.com>
Klage/Fwd: En overraskende amerikaner
Erik Ribsskog <eribsskog@gmail.com> 15. november 2020 kl. 09:54
Til: juridisk <juridisk@datatilsynet.no>
Kopi: ukesbrevurix@nrk.no, elh@forbrukertilsynet.no, "Söderblom, Marit Annie" <Marit.Annie.Soderblom@domstol.no>, NRK Lisensavdelinga <NRKLisensavdelingen@nrk.no>, fmovpost <fmovpost@fylkesmannen.no>, NRK <info@nrk.no>, inger.lise.blyverket@forbrukerradet.no, post <post@finkn.no>, "Post (Medietilsynet)" <post@medietilsynet.no>, "post@sivilombudsmannen.no" <post@sivilombudsmannen.no>, "rana.tingrett" <rana.tingrett@domstol.no>
Hei,
dette er trakassering som følge av identitetstyveri, (virker det som).
(Jeg har ikke kontaktet disse).
Vennligst rydd opp!
Med hilsen
Erik Ribsskog
PS.
Jeg sender fortsatt om identitetstyveri til Datatilsynet, (siden at det ikke
virker helt klart, hvem andre jeg burde sende om dette til, synes
jeg).
---------- Forwarded message ---------
Fra: Sigurd Falkenberg Mikkelsen <ukesbrevurix@nrk.no>
Date: fre. 16. okt. 2020 kl. 15:10
Subject: En overraskende amerikaner
To: Kjære Erik <eribsskog+fleskeberg@gmail.com>
Vises ikke nyhetsbrevet riktig? Åpne i nettleser
NRK Urix Fredag, 16. oktober 2020
Kjære leser,
Noen ganger trenger vi å røskes litt i. Det skjedde i hvert fall med meg denne uka. Innimellom kan det virke som verden kun dreier seg om korona og Donald Trumps muligheter til gjenvalg. Jeg vet jo godt at det egentlig ikke er sånn og det minnet ukas Urix meg på til gangs.
Det er mye som gjør inntrykk i denne sendingen, blant annet korrespondent Sidsel Wolds reportasje om bunnløs fattigdom i Pakistan. Det er ikke bare det at de sliter med å holde seg i live. Sulten og matmangelen gjør også at barna ikke får utviklet seg skikkelig, verken fysisk eller mentalt.
Urix om sult i verden
Møt Norges OL-håp, Grace Bullen som flyktet med familien til Norge fra Eritrea og legen Wasim Zahid som forteller hva sult gjør med barn.
Se sendingen!
Sendingen handlet om sult i lys av fredsprisen til Verdens matvareprogram. Nesten 700 millioner mennesker legger seg sultne hver dag. Det er både veldig mange mennesker og en overraskende stor del av verdens befolkning. Det sier seg selv at når man lever fra hånd til munn på den måten, er det ikke plass for særlig mye annet i livet.
En annen ting som overrasket meg med ukas Urix, har egentlig ikke noe med selve temaet å gjøre. Vi intervjuet nemlig lederen av årets Nobelprisvinner, David Beasley. Han talte entusiastisk på vegne av organisasjonen og kampen mot sult, og det slo meg i intervjuet at det er lenge siden jeg har hørt en amerikaner tale på den måten på vegne av verdens fattige.
Åtte timer i kø for å stemme
Reporter Tove Bjørgaas fortsetter sin reise i USA. Denne gangen handler det om kampen for å stemme. Det er faktisk ikke så lett for mange amerikanere.
Hør podkasten!
Mye står på spill i den amerikanske valgkampen. USAs engasjement overfor verden er en av disse. Jeg tror ikke vi skal vente oss en revolusjon om Joe Biden blir valgt som president, men på ett område kan vi se ganske tydelige endringer raskt. Det er i klimapolitikken.
Biden har for eksempel sagt han vil gå tilbake til Paris-avtalen. Men også blant republikanerne er det motstemmer. Journalist Milana Knezevic har snakket med 22-år gamle Kiera O`Brien som kjemper en ensom kamp i Det republikanske partiet.
Internasjonal media
Franske Le Monde skriver om konflikten som har oppstått mellom det franske militæret og det frigitte gisselet Sophie Petronin etter at hun kalte de ytterliggående islamistgruppene i landet for "opposisjonen" (på fransk, sorry).
Amerikanske New York Times gir karakterer etter Trump og Bidens folkemøter. Kortversjonen: Biden var god fordi han var kjedelig.
Tyske Der Spiegel frykter en veldig rotete skilsmisse fordi i EU og Storbritannia ikke har klart å bli enige om Brexit (på engelsk).
Vi i utenriksredaksjonen reiser mindre enn vi gjorde før. Koronakrisen gjør alle forflytninger mye vanskeligere. Men journalist Eirik Veum har vært i Jordan og fått et sjeldent innblikk i norske spesialstyrkers arbeid i landet. Norge trapper med det opp sin militære tilstedeværelse i Midtøsten.
Selv om verdens søkelys nå ikke er vendt mot den trøblete regionen, kan det raskt snu. Samarbeidet med Jordan er også tett på andre fronter, og det var nok ikke tilfeldig at kongeparet valgte seg dette landet for sitt første statsbesøk til Midtøsten i våres.
For mange var det likevel en overraskelse at Norge har innledet et formelt samarbeid med Jordan, inkludert flere politikere på Stortinget. Både Rødt og SV krever nå at forsvarsministeren møter de folkevalgte for å orientere om avtalen.
Andre saker fra NRK
I Europa er korona-epidemien på full fart tilbake. Assisterende helsedirektør Espen Nakstad frykter en tøff høst.
Norge slutter seg til EUs sanksjoner mot Russland etter forgiftningen av politikeren Aleksej Navalnyj.
I Frankrike skal barn beskyttes mot sine influenser-foreldre.
Den armenske journalisten Angelika Zakarjan lever i konstant frykt for bomber. Ingen tegn til at krigen om Nagorno-Karabach skal stanse, trass våpenhvileforhandlinger i Moskva.
I en tid hvor vi ikke reiser så mye, kan det være fint både å lese om reiser i bokform eller se bilder fra verden. Kanskje er tiden inne for å hente fram en klassiker som In Patagonia av Bruce Chatwin. Skulle dere ha lyst til litt mer bakgrunnsbilder fra Sidsels Pakistan-tur, har hun lagt ut mange inntrykk på sin Instagram-konto.
Med ønsker om en god helg,
Sigurd Falkenberg Mikkelsen
Utenrikssjef | @sigurdfm
Fikk du nyhetsbrevet videresendt? Meld deg på her!
NRK logo
Kontakt oss Avmelding Andre nyhetsbrev
Avmelding
Fagredaktør Utenriks: Marius Tetlie
Nettsjef: Hildegunn Soldal
Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen
Følg oss på sosiale medier
This email was sent to eribsskog+fleskeberg@gmail.com
why did I get this? unsubscribe from this list update subscription preferences
NRK · Bj. Bjørnsonsplass 1 · Oslo · Oslo, 03 0340 · Norway