Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

lørdag 5. desember 2020

Og enda enda enda enda mer om nettmobbing

Erik Ribsskog <eribsskog@gmail.com>

Klage/Fwd: Trumps utestemme, selvberging i Kina og en minikrise i hjemmet

Erik Ribsskog <eribsskog@gmail.com> 5. desember 2020 kl. 13:32

Til: juridisk <juridisk@datatilsynet.no>

Kopi: ukesbrevurix@nrk.no, "Söderblom, Marit Annie" <Marit.Annie.Soderblom@domstol.no>, NRK Lisensavdelinga <NRKLisensavdelingen@nrk.no>, elh@forbrukertilsynet.no, fmovpost <fmovpost@fylkesmannen.no>, NRK <info@nrk.no>, inger.lise.blyverket@forbrukerradet.no, post <post@finkn.no>, "Post (Medietilsynet)" <post@medietilsynet.no>, "post@sivilombudsmannen.no" <post@sivilombudsmannen.no>, "rana.tingrett" <rana.tingrett@domstol.no>, abuse@telia.com, nrktv@nrk.no

Hei,


dette er trakassering som følge av identitetstyveri, (virker det som).


(Jeg har ikke kontaktet disse).


Vennligst rydd opp!


Med hilsen


Erik Ribsskog


PS.


Jeg sender fortsatt om identitetstyveri til Datatilsynet, (siden at det ikke

virker helt klart, hvem andre jeg burde sende om dette til, synes

jeg).



---------- Forwarded message ---------

Fra: Sigurd Falkenberg Mikkelsen <ukesbrevurix@nrk.no>

Date: fre. 30. okt. 2020 kl. 17:28

Subject: Trumps utestemme, selvberging i Kina og en minikrise i hjemmet

To: Patetiske Erik <eribsskog+patetisk@gmail.com>



Vises ikke nyhetsbrevet riktig? Åpne i nettleser

NRK Urix Fredag, 30. oktober 2020

Kjære leser

Det er vel egentlig bare å ta et dypt innpust, for nå nærmer det amerikanske valget seg raskt. Trump har forberedt seg på dette øyeblikket siden han  overraskende flyttet inn i Det hvite hus for fire år siden, og demokratene vil ha revansje.


En hel verden følger med, men det er amerikanske velgere som avgjør. Det ser de ut til å gjøre i stort monn. Rekordmange har allerede stemt og de står i lange køer for å stemme.


Vil du holde deg oppdatert om siste nytt og de seneste meningsmålingene, kan dere følge med her. Jeg synes også denne bakgrunnsartikkelen er veldig nyttig for å forstå det amerikanske valgsystemet og hva de to kandidatene er uenige om politisk. Veldig lite av denne valgkampen har jo dreid seg om saker

 

 


PODKAST

Blir det opptøyer etter valget?

Hør podkasten!

 

En av de sakene som knapt har vært nevnt i valgkampen, er utenrikspolitikk.


Det er jo sjelden det avgjør valg. Gitt USAs enorme innflytelse i verden og den tydelige kursendringen USA har gjort under Trump, er det likevel  underlig.


Journalist Gro Holm har i denne artikkelen skrevet om hva Trump har gjort de siste fire årene og hva Joe Biden vil gjøre annerledes om han blir valgt.


Med unntak av krig og konflikt, pleier jo utenrikspolitikk å føres med innestemme. Sånn har det ikke vært med Trump. Han har blant annet trukket USA ut av Iran-avtalen om landets atomprogram, Paris-avtalen om klima og brutt med Verdens Helseorganisasjon midt oppe i en pandemi.


Det er et systemsjokk for internasjonalt samarbeid verden sjelden opplever.

 

Andre saker fra NRK

Over 50 armenske soldater drept, skriver journalist Morten Jentoft om en Nagorno-Karabakh-konflikt som blir stadig mer alvorlig. 

Norge vurderer å sende krigsskip til Midtøsten, rapporterer journalist Eirik Veum, og reaksjonene har ikke latt vente på seg. 

Hviterusslands president vil bruke milits mot opposisjonen, skriver korrespondent Jan Espen Kruse. 

 

Det kommer i tillegg, og kanskje delvis på grunn av Kinas voldsomme vekst. Det kan være fort å glemme hvor raskt Kina har gått fra å være et utviklingsland til en ledende verdensmakt med store ambisjoner og selvtilliten som kommer med det.  


Kjersti Strømmen, vår korrespondent i Beijing, forklarer at Kina nå har vendt blikket innover og at selvberging har blitt et moteord. Det skjer som reaksjon på USAs politikk og økende internasjonal skepsis blant annet på grunn av økt oppmerksomhet om menneskerettigheter. 

 

Dette skriver amerikansk media om valget

Fox News-ankeret Chris Wallace sammenligner valgkampen i år med valget i 1968. 

New York Times skriver at Biden og Trump har en ting felles: De er begge avholdsmenn. 

Miami Herald følger valget i vippestaten Florida minutt for minutt (okey, litt for spesielt interesserte) 

 

Frankrike ble utsatt for et nytt terrorangrep under to uker etter at læreren Samuel Paty ble brutalt drept. Denne gangen ble tre uskyldige mennesker knivdrept i den største kirken i Nice. Disse stadige angrepene endrer naturlig nok Frankrike, men jeg lurer på hva det gjør med oss andre også.


Det er så brutalt og personlig: En lærer drept på vei hjem fra skolen, en 70 år gammel kirkegjenger og kirketjener Vincent Loquès som fikk halsen skåret over.


Ingen av dem var i stand til å forsvare seg. Her kan dere lese mer om hva Loquès betydde for menigheten.


Gjerningsmannen antas å være en 21-år gammel tunisier. 

 

Det har ikke manglet på dystre nyheter om koronasituasjonen i Frankrike heller. Som i resten av Europa, peker pilene rett til værs. Alle de store europeiske landene innfører nå strenge tiltak. I våres fikk Italia den første trykken, og det endte med at helsesystemet kollapset. Det klarte de andre europeiske landene å unngå.


Spørsmålet er om det er for sent nå. Den andre bølgen med koronasmitte treffer bredt over hele kontinentet, også i Øst-Europa som ble spart i våres.


Roger Severin Bruland har denne uka blant annet rapportert fra et kriserammet Tsjekkia som nå har noen av de verste tallene i Europa.

 


På kjøkkenbordet vårt akkurat nå. Mye glede i et gresskar. 

 

Med så mange dystre nyheter, er det ikke rart at mange nå er urolige for hvordan julefeiringen blir. Vi går alle inn i en kritisk fase de neste månedene og ukene.


Vi småbarnsforeldre har allerede måttet håndtere en mini-krise: Hvordan feire Halloween under en koronapandemi i oppsving? Kanskje ikke den største saken i den store sammenhengen, men dette er en fest mange barn har gledet seg veldig til og vi skal også passe på vår psykiske helse opp i dette. 


Jeg tenker det er viktig å gjøre det beste ut av det som er viktig for oss, kanskje enda mer nå som vi etter alt å dømme går mot tøffere tider. 


Så ønsker dere alle en god og skummel helg. Og husk smittevern!

 

Sigurd Falkenberg Mikkelsen

Utenrikssjef | @sigurdfm


Fikk du nyhetsbrevet videresendt? Meld deg på her!

NRK logo

Kontakt oss    Avmelding    Andre nyhetsbrev

Avmelding

 

Fagredaktør Utenriks: Marius Tetlie

Nettsjef: Hildegunn Soldal

Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen

 

Følg oss på sosiale medier

 







This email was sent to eribsskog+patetisk@gmail.com

why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences

NRK · Bj. Bjørnsonsplass 1 · Oslo · Oslo, 03 0340 · Norway


Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter