Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

torsdag 12. november 2020

Og enda enda enda enda enda enda enda enda enda enda enda enda mer om nettmobbing

Erik Ribsskog <eribsskog@gmail.com>

Klage/Fwd: Årets Nobelpris er trygg og solid, men også en kritikk av stormaktene

Erik Ribsskog <eribsskog@gmail.com> 12. november 2020 kl. 10:51

Til: juridisk <juridisk@datatilsynet.no>

Kopi: ukesbrevurix@nrk.no, elh@forbrukertilsynet.no, inger.lise.blyverket@forbrukerradet.no, fmovpost <fmovpost@fylkesmannen.no>, post <post@finkn.no>, NRK Lisensavdelinga <NRKLisensavdelingen@nrk.no>, NRK <info@nrk.no>, "rana.tingrett" <rana.tingrett@domstol.no>, "Söderblom, Marit Annie" <Marit.Annie.Soderblom@domstol.no>, "post@sivilombudsmannen.no" <post@sivilombudsmannen.no>, "Post (Medietilsynet)" <post@medietilsynet.no>

Hei,


dette er trakassering som følge av identitetstyveri, (virker det som).


(Jeg har ikke kontaktet disse).


Vennligst rydd opp!


Med hilsen


Erik Ribsskog


PS.


Jeg sender fortsatt om identitetstyveri til Datatilsynet, (siden at det ikke

virker helt klart, hvem andre jeg burde sende om dette til, synes

jeg).



---------- Forwarded message ---------

Fra: Sigurd Falkenberg Mikkelsen <ukesbrevurix@nrk.no>

Date: fre. 9. okt. 2020 kl. 15:58

Subject: Årets Nobelpris er trygg og solid, men også en kritikk av stormaktene

To: Patetiske Erik <eribsskog+patetisk@gmail.com>



Vises ikke nyhetsbrevet riktig? Åpne i nettleser

NRK Urix Fredag, 9. oktober 2020

Kjære leser,

Hva ville du sagt om du fikk beskjed på telefon at du hadde blitt tildelt årets Nobelpris? I år fikk lederen av Verdens Matvareprogram, David Beasley, den telefonen. Og han fikk den fra oss i NRK, før Nobelkomiteen. Det gjør at  at vi vet hvordan det høres ut når når man får beskjeden. 


-Tuller du med meg?! sa han til vår journalist Marit Kolberg. Jeg tenker at det er en ganske menneskelig og naturlig reaksjon. Du kan lese og høre hele intervjuet her. 


Årets pris er ikke den mest spektakulære, men i en tid som føles så utrygg og usikker, er kanskje dette verden trenger.  Nobelprisen er i hvert fall en pris både til internasjonal solidaritet og til det absolutt mest grunnleggende ved det å være menneske: Å få nok mat til å overleve. 


Jeg har skrevet litt mer om prisen her. 

 


KRIG OG FRED I AMERIKA

De som tror Trump regjerer ved Guds vilje

Journalist Tove Bjørgaas har vært i Richmond og møtt unge, kristenkonservative velgere

Hør podkasten Krig og Fred i Amerika

 

Tempoet i amerikansk politikk akkurat nå er nesten ikke til å fatte. Det er knappe to uker siden New York Times var ute med sine avsløringer av Donald Trumps skatt, en drøy uke siden den første debatten mellom Joe Biden og Trump, og så gikk alt av hengslene da Trump og mange av hans medarbeidere fikk påvist koronasmitte.


Denne uka var det også visepresidentdebatt som var Demokratenes Kamala Harris` ilddåp på den store scenen. 


Hva betyr alt dette for USA og for valget som kommer? Det kan ikke være lett å være en usikker velger som skal forsøke å orientere seg i hva de to kandidatene står for politisk når det er så mye utenforliggende støy. Det er heller ikke noe godt tegn for fasen som kommer etter valget når en av de to kandidatene må takke for seg.

 

Saker fra internasjonal media

The Economist har en løpende og detaljert modell med meningsmålinger om det amerikanske valget

Sky News skriver om at den desperate situasjonen i Jemen hvor årets Nobelprisvinner er tungt inne for å hjelpe

Tyske Spiegel har et intervju (på engelsk) med den russiske opposisjonspolitikeren Alexander Navalny der han hevder Vladimir Putin stod bak forgiftningen. 

 

Det synes nå som om meningsmålingene i USA ligger forholdsvis stabilt til fordel for Biden, og at de har flyttet seg litt til hans fordel etter de siste ukenes kaos. Han ligger godt an i flere vippestater, og kan til og med være i stand til å slåss om stater som Ohio som Trump vant med god margin i 2016. 


Men vi må være forberedt på at dette kan vende og at meningsmålerne ikke har klart å fange opp alt.

 


Krysset grensen til Russland til fots

På grunn av pandemien måtte vår korrespondent Jan Espen Kruse krysse den norsk-russiske grensen til fots. 

Les korrespondentbrevet!

 

Andre saker fra NRK

Korrespondent Arnt Stefansen skriver om norske selskap som blir i Brasil på tross av pandemien. 

Korrespondent Veronica Westhrin skriver om reaksjonene etter at flere av Donald Trumps koronameldinger blokkeres i sosiale medier. 

Korrespondent Jan Espen Kruse skriver om krisen i Kirgisistan

 

I Mali ble den franske hjelpearbeideren Sophie Petronin løslatt etter flere år som gissel. Hun og flere andre satt i fangenskap hos en ytterliggående islamistgruppe. Petronin ble møtt av sønnen og hadde et sterkt utsagn da hun gikk av flyet. 


Den 75 år gamle damen sa at hun ville tilbake i arbeid så raskt som mulig. Hun jobbet for foreldreløse barn i byen Gao, og sa at man må fullføre sitt engasjement når man har det. "Hvis ikke har man mistet sitt grunn til å være her på jorda. " Videoen ligger her og er på fransk, men er vel verdt å se uansett.  Det er en sterk kvinne som kommer til uttrykk. 


Den historien vil Afrika-korrespondent Ida Titlestad Dahlback fortelle mer om i ukas Urix på lørdag. Følg også med på NRK TV og nrk.no søndag. Da kommer en oppsiktsvekkende dokumentar om en dansk kokk som infiltrerte Nord-Korea og avdekket mørke hemmeligheter. 


Med ønsker om en god helg, 

 

Sigurd Falkenberg Mikkelsen

Utenrikssjef | @sigurdfm


Fikk du nyhetsbrevet videresendt? Meld deg på her!

NRK logo

Kontakt oss    Avmelding    Andre nyhetsbrev

Avmelding

 

Fagredaktør Utenriks: Marius Tetlie

Nettsjef: Hildegunn Soldal

Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen

 

Følg oss på sosiale medier

 







This email was sent to eribsskog+patetisk@gmail.com

why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences

NRK · Bj. Bjørnsonsplass 1 · Oslo · Oslo, 03 0340 · Norway


Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter