Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

lørdag 3. november 2007

cons
Heltidsansatt

Innlegg: 377
Ble medlem: 01/09/2007

Originally posted by: Telli

At engler finnes er like usannsynlig som at Gud og Jesus finnes. Så jeg synes ikke at Martha er mer "syk" enn alle kristne i verden.


Altså, det er vel ikke det som er spørsmålet, om engler finnes eller ikke.

Det står jo i bibelen, og det lærte vi jo om i kristendoms-timene på skolen såvidt jeg kan huske.

'Engler daler ned i skjul', osv.

Eller hva det heter.

Nå husker jeg ikke den morsomme versjonen.

Men samme det.

Poenget da.

Dette dreier seg jo ikke om engler finnes eller ikke, fordi det er jo kjent fra bibelen, at engler er beskrevet da.

Erke-englene Gabriel, og alle de her.

Men her var vel temaet, å undervise andre, og lære bort til de, å prate med engler.

Og det er noe helt annet enn engler som daler ned i skjul, og erke-engelen Gabriel og uvennen hans, som falt ned til jorden, eller hva som skjedde.

Dette er jo velkjente fakta, i følge bibelen.

Så dette er vel sånn man rett og slett må godta som legitimt, må man vel si, på en måte, siden dette har stått i bibelen siden flere tusen år før kristus, når det gjelder gamle testamentet, og ja da siden hundre år etter kristus eller noe, når gjelder nye testamentet.

Selv om kanskje engler kanskje ikke opptrer like hyppig i det nye testamentet, som i det gamle testamentet, uten at jeg er noen ekspert på dette.

Men det jeg tror man skal lette lenge etter, både i det nye og det gamle testamentet, det er en beskrivelse, over hvordan man skal gå frem, for å undervise andre, i kunsten å prate med disse englene.

Dette er noe helt annet enn å se engler, selv om det er veldig sjeldent det og, så mener jeg å huske at det står om dette i bibelen.

Og det er også noe helt annet å lære om engler, og hva det heter og hvilke oppgaver/funksjoner de har osv.

For det står vel også i bibelen.

Men, grunnen til at jeg mener at denne undervisningen i å prate med engler, hører mer hjemme i new age-kategorien, er at det ikke står noe om hvordan man lærer bort denne kunsten i bibelen, eller andre tradisjonelle, anerkjente relgiøse verker.

I allefall så vidt jeg er bekjent.

Uten at jeg er noe ekspert på dette.

Men det å undervise i å prate med engler, det synes jeg virker såpass spesielt, at hvis det hadde stått om hvordan man gjorde dette, f.eks. i Bibelen da, så tror jeg dette hadde kommet fram mer i gudstjenester som man kanskje overhører på radio eller tv, eller selvfølgelig når man går i kirken da.

Og dette med å undervise i engle-prating, det utelukker jeg også helt, at det kan stå noe om i vitenskapelige avhandlinger/dokumenter.

Så sålenge, ingen kan vise meg, hvor det står i Bibelen, eller andre anerkjente, tradisjonelle relgiøse skrifter, angående hvordan man underviser i å prate med engler.

Så lenge ingen kan vise meg dette, så fastholder jeg at det burde være fritt fram å kalle undervisning i denne kunsten for sjarletanisme og kvakksalveri.

Og svindel kunne man kanskje også blir fristet til å kalle det.

Men det er vel mulig at folk som går på 'engle-skolen' til Märtha, de går der mest fordi de er litt snobbete, og har lyst til å gå på samme skolen som (ex)-prinsessen underviser på.

For da kan de skryte til venninnene sine, om hva Märtha sa i går osv, og dagen før så var Ari innom og han var så hyggelig og grei kar osv.

Det er vel heller mest sånne ting det går på.

Så vi skal vel kanskje ikke ta dette her så alt for alvorlig.

Men det som er skummelt synes jeg, for å bruke et okkult begrep, det er jo at pressen virker jo som om dem tar dette her dønn alvorlig, og ikke klarer å reflektere og skjønne at det bare er tøys.

Det er jo mer eller mindre helt utrolig synes jeg, i mangel av andre ord, fordi hvis har så dårlig dømmekraft, og er så 'hjernedøde' og har en så naiv og hjernevakum-aktig verdensanskuelse.

Da begynner jeg å lure kraftig, på hva det er som foregår på den der journalisthøyskolen, som dem har gjemt bort, oppe i Volda, og som vel er nesten umulig å komme inn på, hvis du ikke har bare 6-ere, eller har lest fag på nytt i 2-3 år ekstra, eller hva det er som må gjøres for å få ekstra-poeng nå for tiden.

Så dette hadde det kanskje vært en god ide, hvis noen tok en kikk på.

For den flokk-mentaliteten, den virker som om den er like utbredt som 'hjernedød-heten' og mangelen på refleksjon, blandt journalistene.

Og det eneste man kan lure på, det er om det er ulver eller sauer det er snakk om.

Men det kommer kanskje ann på hvem som instruksene og ordrene.

(Beklager hvis dette ble litt 'harsh'/skarpt eller hva det heter på norsk igjen, jeg er litt trøtt nå, så jeg burde kanskje ha ventet til i morgen med å skrive.

Så jeg får beklage hvis det ble for uhøflig, det er ikke meningen å være slem mot noen, det er bare litt seint, så da er det ikke så lett å finne de riktige ordene, og å moderere seg, og å passe på at man ikke går over streken).

Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter