Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

tirsdag 2. mars 2010

Jeg skrev om fadderen min, Anna Holmsen, på Romerike Blad sin gruppe, på Origo





Anna Holmsen, fadder fra Leirsund/Skedsmo




Hei,


jeg fikk dåpsattesten min sendt i posten, i forrige, fra Svelvik kirke, hvor jeg ble døpt i 1970, og den første av fadderene som listes opp, er en dame ved navn Anna Holmsen, som jeg aldri kan huske å ha møtt.


Min morfar, Johannes Ribsskog, (som da jobbet som kontorsjef i Hurum kommune), var fra Leirsund, sønn av Helga Dørumsgaard, (søsteren av den kjente dikteren Asbjørn Dørumsgaard), og Johan Ribsskog, fra Flatanger, i Trøndelag, som hadde flytta ned til Skedsmo, etter at foreldrene til min morfar traff hverandre på lærerskolen i Elverum.



Men men.


Jeg vet at en lærinne i Skedsmo, i heimkunnskap, på framhaldskolen, tror jeg, har hett Dagny Ribsskog Holmsen, og jeg lurer på om hun var søster av min morfar.


Så Anna Holmsen, kunne jeg kanskje trodd var datteren til denne heimkunnskap-lærerinna, fra Asak vel.


Så hun Anna Holmsen var antagelig min morfars niese og min mors kusine da.


Hvis jeg skulle gjette.


Men det kan være at det ikke stemmer, og at hun Anna Holmsen var i slekt med min morfar, som svigerinne, eller noe.


Hvem vet.


Men jeg vet at min morfars bror, Øivin Ribsskog, han startet Enebakk Historielag, blant annet sammen med en Holmsen, har jeg lest.


Så Anna Holmsen er nok fra Skedsmo/Romerike/Enebakk/Leirsund-området, vil jeg tippe på.


Min morfar døde på ferie i Spania, i 1984 eller 85 vel, og han flyttet til Nevlunghavn, ved Larvik, og min mor separerte seg, og flyttet også til Larvik, (et par år før mine besteforeldre).


Men jeg flyttet tilbake til faren min på Berger, i Svelvik, da jeg var ni år gammel, så jeg kjente ikke min morfar så bra, og pratet aldri med han om familie og sånn, før han døde.


(Men min danskfødte mormor, Ingeborg Ribsskog, født Heegaard, sa at det var visst motsetninger innenfor Ribsskog-familien.


Og morfaren min flytta jo ikke til Skedsmo, da han ble pensjonist, men ned til der mora mi flytta til, i Larvik.


Så det kan ha vært noe motsetninger som gjorde at hun fadderen min, og mine foreldre/besteforeldre, ikke gikk så bra sammen.


Hva vet jeg).


Så jeg har hatt aldri møtt denne fadderen min Anna Holmsen, såvidt jeg kan huske.


Så jeg lurte på om noen tilfeldigvis hadde noe informasjon om denne damen.


På forhånd takk isåfall!


Mvh.


Erik Ribsskog










http://meninger.romerike.no/-/bulletin/show/549652_anna-holmsen-fadder-fra-leirsund-skedsmo

Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter