Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

torsdag 30. mars 2017

Jeg sendte enda en e-post til Oslo kommune

Erik Ribsskog

Vedrørende din henvendelse om Sverres gate 3

Erik Ribsskog 30. mars 2017 kl. 16:44

Til: Ida Andrea Dietrichson
Kopi: tilsynsutvalget@domstol.no, Tilsynsutvalget , "drammen.tingrett" , post@kartverket.no, "post@sivilombudsmannen.no" , Akademikerforbundet , Politikk Høyre , "sande.vgs" , post , statsarkivet oslo , postmottak@oslo.kommune.no, LO Postkasse LO

Hei,

ja, når det er, sånne 'russiske' åpningstider, så skal det nok litt til, at jeg drar dit, tror jeg.

For da blir det nok ikke til, at man drar innom dit, på impuls, liksom.

Selv om jeg vet godt, hvor dere holder til.

For jeg har bodd i Uelands gate, (i et par uker, før jeg fikk min første studenhybel), og jeg vet at det liksom, er samme gata, som Maridalsveien.

Og min stesøster Christell Humblen har bodd i strøket Iduns gate/Deichmans gate deromkring, i samme strøk som dere holder til vel, og hu jobba for en Agnostis, på Terningen matcafe, i et eller to år, fram til sommeren 1993, vel.

Og da bodde jeg, på Ungbo.

Og så ville søstera mi at vi skulle ta over den leiligheten, som stesøstera vår bodde i, (for Pia var hjemløs på den tida, og jeg lot henne bo hos meg, for at hu ikke skulle havne, på Plata, liksom).

Men jeg var da nettopp ferdig med militæret, og hadde ikke råd til depositumet, ved Maridalsveien der.

Og jeg flytta inn på Ungbo, høsten 1991, og det var etter å ha sett plakater, for Ungbo, på t-banen, (på den samme tida, som jeg måtte flytte, fra et rom, som jeg leide, (som en slags student-hybel), av noen slektninger, på Furuset).

Og derfor havna jeg på Ungbo, hvor det skjedde mye rart.

Og i den forbindelse, så kom jeg på det, at jeg tidligere har kontaktet Oslo kommune, om referater, fra Ungbo-møter.

Og ikke fått svar om det.

(For ei Ungbo-dame dukka opp på jobben min, på Rimi 3164 Lambertseter, og ødela for meg der, etter at jeg ble butikksjef der, i 1998.

For ei kassadama hørte 'Ungbo-praten' hennes, og da var jungeltelegrafen igang, liksom.

For å si det sånn).

Men har dere disse Ungbo-referatene, i et eller annet arkiv, kom jeg på, at jeg kanskje kunne spørre om nå.

På forhånd takk for eventuelt svar!

Mvh.

Erik Ribsskog




30. mars 2017 kl. 15:48 skrev Ida Andrea Dietrichson <idaandrea.dietrichson@kul.oslo.kommune.no>:
Hei.
Bare å komme innom lesesalen.

Åpningstidene er:

Tirsdag og onsdag: 9-15
Torsdag: 12-18

Vennlig hilsen
Andrea D.

From: Erik Ribsskog [mailto:eribsskog@gmail.com]
Sent: Thursday, March 30, 2017 3:38 PM
To: Ida Andrea Dietrichson
Cc: tilsynsutvalget@domstol.no; Tilsynsutvalget; drammen.tingrett; post@kartverket.nopost@sivilombudsmannen.no; Akademikerforbundet; Politikk Høyre; sande.vgs; post; statsarkivet oslo; Postmottak Oslo Kommune
Subject: Re: Vedrørende din henvendelse om Sverres gate 3

Hei,

etter at jeg sendte til dere, så har jeg funnet mer, om denne eiendommen, i Nasjonalbibliotekets avis-arkiv.

Det var planer om å bruke bygget som moske, på 80-tallet, (var det vel).

Så var det kunstutstilling der.

Og så tok min grandonkel over.

Og så ble det gjort om, til boliger, (for å bevare strøket/bygget), for noen år siden.

Men når det nå er boliger der, så er det nok ikke noe igjen, etter min grandonkels geskjeft, (vil jeg tippe på).

For da har nok alt som har med tidligere industrivirksomhet blitt fjernet/kastet, (vil jeg nok tippe på).

Men det er rart, at min grandonkel, har hatt, en industri-geskjeft der, hvor han lagde, noen slags møbler, (som han visst også solgte).

Men så finnes det visst ikke, noe skriftlig, om denne virksomheten, som forklarer nøyaktig, hva min grandonkel lagde og solgte.

(Min farfar hadde møbelverksted, på Sand, i Svelvik, på 60/70/80-tallet.

Og jeg bodde i Oslo, fra 1989 til 2004.

Men jeg visste ikke at min grandonkel drev med noe lignende av min farfar, i den samme byen, som jeg da bodde).

Men det er mulig, at jeg tar en tur innom dere, og kikker, for å se hva som finnes, av industrihistorie-forskning-resurser der, osv.

Og jeg skal også sjekke ut noen av de linkene i mailen.

Mange takk for svar!

Mvh.

Erik Ribsskog

PS.

Jeg har vært hos Riksarkivet/Statsarkivet, for å prøve å finne ut noe, om min grandonkels geskjeft.

Men der var de hemmelighetsfulle, (vil jeg si), og ville ikke forklare meg, om hvor 'firma-arkivet' var.

De ville kun ha e-post.

Og de har jeg sendt om dette til.

Men jeg sender kopi, til Statsarkivet i Oslo, (som en purring/påminnelse, til de).

For de har noen slags 'Harry Potter-arkiv', (virker det som), hvor de har en del informasjon, om forskjellige virksomheter/firma.

Igjen takk for svar!


30. mars 2017 kl. 14:33 skrev Ida Andrea Dietrichson <idaandrea.dietrichson@kul.oslo.kommune.no>:
Hei.

Viser til din e-post sendt 16. mars til Byrådsavdelingene i Oslo, som ble videresendt til oss i Oslo byarkiv.

Du spør om din grandonkel tok over lokalene til Elegans i Sverres gate 3 og hvorvidt lokalene/adressen finnes den dag i dag.

Når det gjelder bygnings/adresseutvikling anbefaler jeg deg å kontakte Plan- og bygningsetaten på postmottak@pbe.oslo.kommune.no

Når det gjelder bygningshistorie utover dette, kan et tips være å sjekke vårt digitale branntakstregister. Branntakster er tekniske beskrivelser av bygninger. De utføres normalt for at bygningene skal assureres eller at assuranseverdien skal justeres. For bygninger som er oppført før det eksisterte noen bygningslov i området eller hvor byggesaksarkivene er gått tapt, er branntakster den viktigste kilden til kunnskap om bygningene. Det kan du gjøre her: https://www.oslo.kommune.no/OBA/searchpage.asp?table=branntakst Merk deg eventuelt protokollnummer og takstdato, så kan du komme på vår lesesal i Maridalsveien 3 og se selve branntaksten(e).

Vi har også en del digitaliserte kart du kan se på og se om du finner ut noe mer av det du lurer på. De digitaliserte kartene ligger her: https://www.oslo.kommune.no/OBA/kart/

Ellers fant jeg ikke noe særlig i våre arkiver, hverken vedrørende Sverres gate 3 eller Elegans Pryd og Brukskunst AS. Jeg slo opp på Sverres gate 3 i Oslo byleksikon, og der står bare «Tidligere H.P. Andersens maskinerverksted». Vet ikke om dette er relevant for deg.

Utover dette har vi nesten 800 meter med kommunale folketellinger fra Kristiania og Aker, hovedsakelig fra perioden 1899 til 1954. De fleste av disse er tilgjengelige på byarkivets lesesal. Noen er også skannet, de finner du her: https://www.oslo.kommune.no/natur-kultur-og-fritid/byarkivet/slektsforskning/

Anbefaler også å søke på Sverres gate 3 osv. på http://oslobilder.no/

Håper dette var til hjelp, jeg ønsker deg lykke til videre!

Vennlig hilsen

Andrea Dietrichson
Spesialkonsulent
Oslo byarkiv





Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter