Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

onsdag 13. januar 2010

Her er mer fra Asak skole, hvor to oldeforeldre av meg, var lærere. Jeg lurer på om hu her var søstra til morfaren min Johannes?

Da sentraliseringsspørsmålet i 1947 på ny var oppe ved et større skolemøte, møtte Asak krets bl. a. Fru Solveig Kaalstad, Jens C. Asak, Alf Ruud, Hans Semmerud og Helge Amundsen. De ønsket at det måtte forets nybygg ved Asak skole, noe som var høyst påkrevet.

30. april 1957 ble det nedsatt en byggekomité bestående av:
Eiar Næss, form., Gunvor Kvalum, Alf Ruud, Lars Vormedal og Olav Lund.
Skolestyreform. Ingebret Hansen, Kjeller, og Erling Aarhus deltok også i en del møter.

1959 var byggearbeidet ferdig. På nordsiden av den gamle skolebygning ble det oppført en større bygning i mur. Her ble rom for et vakkert og velinnredet skolekjøkken, en sløydsal og gymnastikksal, rom for dusj, garderobe m.v. I kjelleren ble det fyrrom hvorfra, ikke bare nybygget, men også den gamle bygning fikk sentralvarme. Den gamle bygning ble ominnredet så her ble ett klasserom mer.

Arkitekt for bygget var Erik Hoberg, kommunens byggleder var Kr. Østerøy og entreprenør Harry Braathen. Hele byggarbeidet kostet ca. kr. 600 000,-.

Den nye bygning ble innviet 3. november 1959 ved et festlig samvær hvor det var taler av bl.a. byggekomiteens formann Einar Næss, ordfører Kristian Haugen, statsråd Helge Sivertsen, skoleinspektør Olav Lund, arkitekt Erik Hoberg, skolestyreformann Ingebret Hansen og Arthur Omsland m. Fl. Skolestyrer ved skolen, Lars Vormedal, uttalte sin glede over å få overta dette bygget. Foreldrelaget ved lærer fru Ingrid Marie Vormedal hadde samlet inn penger til piano for skolen. Dette ble tatt i bruk ved festen. Fru Solveig Kaalstad hadde skrevet sang. Festleder var varaordfører John B. Johansen. Den som ikke var minst begeistret, var lærer fru Dagny Ribsskog Holmsen, som fikk overta det fine skolekjøkken til framhaldsskolen som nyttet dette skolekjøkken i om lag 3 år.


http://www.skedsmo.kommune.no/Hovedtema/Barnehage-og-Skole/Skole/Grunnskoler/Asak-skole/Om-eksempelskolen/

Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter