Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

fredag 3. mai 2013

Enda mer fra Facebook












  • Astrid Andersen Ja ,hun hadde butikk i toppen av bakken...Rogstadgården....Men jeg mener å huske at hun hold til en periode i underetasjen hos Ludvigsen/ Slåtta...Inngang fra Jegersborgtrett ved der Ugland bodde....Jeg kan da ikke huske så feil?







  • Erik Ribsskog Nei, jeg flytta dit i 1978, og da var den blokka som Landhjem holdt til i, ganske ny.

    Og Fru Landhjem var i 50-åra, kanskje.

    Så det er godt mulig at hu har holdt til flere steder, før jeg flytta, til Larvik.

    Det spurte jeg henne aldri om.

    Mora mi hadde ei venninne, som hadde en sønn, som gikk på bedehuset.

    Og han dro med meg dit en gang.

    Og vi fikk kvitteringsbøker, for å samle inn penger, til barna i Afrika, var det vel.

    Og da gikk jeg i den gården, som Landhjem hadde butikk i, blant annet.

    Og to litt eldre damer der, ble sure, for jeg var vel bare 7-8 år, og kunne ikke forklare, hvilken organisasjon, som jeg samlet inn penger for.

    (For jeg ble bare dratt med, på det bedehuset, og skjønte ikke helt hva det var.

    For det var så mange kirker og sånt, i Larvik.

    Men de talte i tunger der, og de ble litt mye for meg, selv om jeg hadde vært i søndagsskole på Østre Halsen og hos metodistene vel, i Larvik).

    Og disse sure 'hurpene', (eller hva man skal kalle dem), de tror jeg at skrev leserinnlegg, i enten Nybrott eller Østlands-Posten, med klage, på kirken, hvis jeg forstod det riktig.

    Men jeg visste ikke at den gården het Rogstadgården.

    Jeg bodde bare i Jegersborggate, i et og et halvt år, og besøkte mora mi der, cirka en gang i måneden, i to perioder, (hver på en del måneder), etter dette, for mora mi bodde også i Stenseth Terrasse, et års tid vel, mens hu eide Jegersborggate 16, og det stod tomt da, siden det var et gammelt hus, med noen slags barkebiller i, eller noe sånt vel, har de som bor der nå, skrevet til meg, på nettet.

    Det huset var ganske lite, men stefaren min bygde nytt rom til søstera mi, i andre etasje, etter at jeg flytta til faren min.

    Og vår halvbror Axel, (som ble født i 1978), fikk Pia og meg sitt gamle rom, vel.

    Så huset var lite, men man kunne se Petter Wessel, når den båten lå til kais, fra et vindu, i andre etasje, (husker jeg at søstera mi viste meg).

    Og hagen var veldig stor og fin.

    Det var et svært morell-tre der, som hadde blitt slått ned av lynet, men fortsatt levde, og hadde veldig gode moreller.

    Vi delte portrom, med to andre hus.

    (Trine het ei jente som var litt eldre enn meg, som bodde i det nederste huset.

    Det bodde ei jente, i det øverste huset og, (Jegersborggate 18?), men hu var enda eldre enn Trine igjen.

    Men Pia og jeg ble bedt inn av begge disse jentene.

    Hu jeg nevnte sist var tanta til ei Lillan, og Pia og jeg fikk tyggis, fra pakka til Lillan, for Lillan ville ikke merke det, mente tanta).

    Disse ble kanskje litt misunnelige på oss, som hadde stor hage, for de hadde ikke hage selv.

    En gang dukka en alkis opp utafor huset til tanta til Lillan og dem, og lurte på om søstera bodde der, men hu hadde flytta.

    Så det ble rabalder da, på slutten av 70-tallet, (sånn som jeg husker det ihvertfall).

    Morsomt å høre hva den gården med de sure damene het.

    Mvh.


    Erik Ribsskog









    https://www.facebook.com/groups/410957598950304/516011838444879/?comment_id=520215544691175&notif_t=group_comment_reply

    Bloggarkiv

    Populære innlegg

    Om meg

    Bildet mitt
    Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

    Totalt antall sidevisninger

    Etiketter